Уряд забезпечить своєчасні зарплати освітянам, а студенти з ТОТ зможуть перевестися на бюджет – новини освіти станом на 9 вересня 2022 року

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Уряд забезпечить своєчасні зарплати освітянам, а студенти з ТОТ зможуть перевестися на бюджет – новини освіти станом на 9 вересня 2022 року

Студентам з-поміж внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на особливо небезпечних територіях, держава надасть можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету, а Кабінет Міністрів у наступному році забезпечить своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат, зокрема, й освітянам. Пропонуємо вашій увазі актуальні новини освіти станом на кінець цього тижня.

Студентам з-поміж внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживає на особливо небезпечних територіях, держава надасть можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету  Про це повідомили у  Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, з посиланням на проєкт відповідного рішення Кабінету Міністрів.

Зокрема, йдеться про студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, які були зараховані до закладів у минулих роках на комерційні місця.

Також можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету планується розширити на тих студентів, які вимушено залишаються на тимчасово окупованих територіях.

Проєкт урядового рішення розроблений Міністерством освіти і науки з урахуванням пропозицій Мінреінтеграції. Документ буде розглянутий Кабінетом Міністрів.

Кабінет Міністрів у наступному році забезпечить своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат, зокрема, й освітянам. Пропонуємо вашій увазі актуальні новини освіти станом на кінець цього тижня. На цьому наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з представниками профспілок, роботодавців, Мінсоцполітики та Мінекономіки щодо формування основних показників держбюджету-2023.

За його словами, мінімальна заробітна плата у 2023 році буде на рівні грудня минулого року.

Він також зазначив, що в умовах воєнного стану пріоритетом державного бюджету на наступний рік буде сектор безпеки і оборони, а також забезпечення усіх соціальних зобов’язань держави.

За матеріалами «Osvita.ua»

Перейти до вмісту