УГСП відвідав держсекретар МОН Сергій Захарін: він засвідчив готовність закладу до прийдешнього навчального року

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП відвідав держсекретар МОН Сергій Захарін: він засвідчив готовність закладу до прийдешнього навчального року

Сьогодні, 27 серпня 2022 року, напередодні старту нового навчального року, з робочим візитом до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітав державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін.

«Сьогодні я тут аби ознайомитися зі здобутками університету, здобутками вашого колективу. Разом з тим у рамках цього робочого візиту я вивчаю ситуацію щодо підготовки до нового навчального року, зокрема в контексті належного рівня безпеки освітнього середовища, приміром щодо облаштування укриттів та підготовки до введення в експлуатацію нових укритів, що уможливить роботу закладу й здійснення навчального процесу в режимах офф-лайн й он-лайн» – говорить Сергій Захарін та додає, що головний виклик та принципова позиція, яка нині постає та розділяється Президентом, Урядом та МОН – запустити навчальний процес у якомога більшій кількості закладів. Уточнює, що громадяни України мають отримувати якісну освіту офф-лайн там де це дозволяє безпекова ситуація та створено для цього належні умови.

Сергій Володимирович ознайомився з умовами та можливостями, які надає та може надавати в умовах воєнного стану наш заклад, ознайомилися з роботою волонтерського корпусу УГСП, відвідав оновлені укриття для сковородинівців, мав змістовну та повномасштабну оглядову екскурсію закладом, його музеєм, їдальнею, аудиторіями, лабораторіями та кабінетами приймальної комісії та відділів. Також столичний гість завітав на факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва, де йому провели екскурсію мистецькими аудиторіями, майстернями та виставкою художніх робіт «Мистецький вернісаж». Наразі тут експонується безліч творчих робіт до ювілею Григорія Савича. Керівництво факультету продемонструвало Захаріну ICR-кімнату, обладнану усім необхідним обладнанням, зокрема інтерактивною дошкою, дисплеєм та 3D-принтером.

Після цього у конференц-залі імені Василя Сухомлинського розпочалася зустріч держсекретаря з колективом закладу. Багатьох учасників зустрічі цікавили питання щодо вступної кампанії чи долі і перспектив окремих спеціальностей, за якими здобувають освіту здобувачі нашого університету. На усі питання з перших вуст було отримано вичерпні відповіді.

«Мені здається що ваш колектив робить виважені, правильні кроки щодо підтримки свого розвитку. Звісно ж, багато що обмежено умовами воєнного стану й складною соціально-економічною ситуацією. Але колектив, як то кажуть, «не пасе задніх» і не опустив руки. Ви впевнено йдете вперед, і мені дуже сподобалося, що в УГСП створено належні умови для підтримки безпеки освітнього середовища: облаштовано з урахуванням усіх нормативних вимог найпростіші укриття, введено в експлуатацію протипожежну сигналізацію, облаштовано гучномовці. Викладачі пройшли необхідне навчання й на належному рівні будуть викладатися заняття з цивільної оборони, безпеки життєдіяльності і впроваджені години безпеки, на яких здобувачі освіти і вільні слухачі отримають актуальну інформацію, а відтак і компетентності щодо дій в надзвичайних ситуаціях» – резюмував свої комплексні враження від відвідин закладу Захарін.

На завершення зустрічі держсекретар та ректор університету виконали приємну місію та відзначили викладачів та працівників університету міністерськими відзнаками, подякувавши їм за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти та науки в Україні: доктора політичних наук, професора, декана факультету історичної і соціально-психологічної освіти Бориса Дем’яненка нагороджено нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За освітні та наукові досягнення»; доктора історичних наук, професора,  декана факультету технологічної і математичної освіти Олексія Гончаренка та кандидата філологічних наук, доцента кафедри української лінгвістики і методики навчання Людмилу Довбню – нагрудними знаками Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти»; кандидата історичних наук, доцента, професора кафедри документознавства та методики навчання Аллу Зленко та доктора філологічних наук, професора, декана факультету української та іноземної філології Оксану Свириденко – Грамотами Міністерства освіти і науки України.

Подяками Міністерства освіти і науки України удостоєно: провідного фахівця відділу аспірантури та докторантури Людмилу Бережну; помічницю ректора Ларису Бутович; кандидата психологічних наук, доцента доцента кафедра менеджменту, практичної психології  та інклюзивної освіти Вікторію Вінс; кандидата історичних наук, доцента кафедри біології, методології і методики навчання Ольгу Глобу; методиста І категорії навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Аллу Деречу; кандидата історичних наук, доцента проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Василя Дударя; кандидата педагогічних наук, доцента, проректорку з міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Оксану Ковтун; кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія Олену Кравченко; начальника планово-фінансового відділу Людмилу Лесик; кандидата педагогічних наук, доцента кафедри географії, екології і методики навчання Володимира Носаченка; доктора педагогічних наук, професора кафедра загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Наталію Онищенко; начальника відділу кадрів Людмилу Погребну; кандидата історичних наук, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Вячеслава Редзюка; кандидата історичних наук, доцента кафедра історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін Оксану Тарапон; кандидата  педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти Галину Черненко; кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П.Стогнія Наталію Юхименко та кандидата історичних наук, доцента кафедри цифрових технологій навчання Василя Якубу.

Вітаємо нагороджених, дякуємо держсекретарю МОН Сергію Захаріну за візит, увагу до закладу та об’єктивну оцінку його готовності до навчального процесу в нових умовах. І, звісно ж, чекаємо на довгоочікуваний початок нового навчального року – до нього залишилися лічені дні.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту