Науковці і педагоги отримають відстрочку від призову – відповідний законопроєкт у парламенті підтримали у першому читанні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Науковці і педагоги отримають відстрочку від призову – відповідний законопроєкт у парламенті підтримали у першому читанні

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт, який передбачає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані не менш як на 0,75 ставки.

Згідно з даними на сайті парламенту, законопроєкт № 7352 «Про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам» підтримали 318 народних депутатів.

Як повідомляє Укрінформ, у чинній редакції статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» зазначається, що право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації мають наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь. Проєктом закону №7352 пропонується усунути вимогу щодо обов’язкової наявності вченого звання та/або наукового ступеня.

При цьому документом планується поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Наразі законопроєкт готують до розгляду у другому читанні та ухвалення в цілому.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту