Alma-mater діджиталізується: Університет Григорія Сковороди в Переяславі приєднався до сервісу Дія.QR

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2022 > Alma-mater діджиталізується: Університет Григорія Сковороди в Переяславі приєднався до сервісу Дія.QR

Університет Григорія Сковороди в Переяславі приєднався до сервісу Дія.QR – відтепер студенти, співробітники, відвідувачі та абітурієнти можуть ділитися копіями цифрових документів за допомогою мобільного застосунку Дія, без пред’явлення паперових документів.

Дія.QR – це індивідуальний QR-код, через який організації можуть отримувати цифрові копії документів одразу на електронну пошту. Його достатньо роздрукувати та розмістити в точках взаємодії з користувачем. Цей функціонал створений для малого, середнього бізнесу, а також державних установ та органів місцевого самоврядування.

«УГСП – це про інновації і крокування в ногу з часом. Відтак не дивно, але знаково, що наш заклад одним з перших в регіоні інтегрує послугу Дія.QR та долучається до поетапної цифровізації нашої Батьківщини. Співпраця з Дією відкриває нам нові можливості!» – говорить ректор університету, доктор історичних наук Віталій Коцур.

Як працює Дія.QR:

  • у місцях контакту з відвідувачами, найперше нашими потенційними абітурієнтами, розміщуватиметься QR-код;
  • абітурієнт сканує QR-код для передавання копії цифрового документа (рекомендовано використовувати сканер QR-коду в мобільному застосунку Дія);
  • у мобільному застосунку Дія підтверджує передачу копій цифрових документів. Дія автоматично сформує чернетку електронного листа з адресою відповідного підрозділу, департаменту чи відділу університету в полі отримувача та вкладеними копіями цифрових документів.

Найперше, алгоритм застосовуватиметься в університеті під час цьогорічної вступної кампанії, а з початком нового навчального року ви зможете скористатися можливістю при зверненні за довідками, оформленні читацького квитка чи поселенні в гуртожиток.

Зазначимо, що відповідно до Закону України від 30 березня 2021 року №1368 – ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»  закріплено право використання громадянами України e-паспорта  та e-паспорта  для виїзду за кордон разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом та цифровим кодом). Громадяни України  мають можливість передавати електронні копії зазначених документів за допомогою мобільного застосунку Дія. Відповідно до пункту 4 розділу І Закону України електронні версії e-паспорта  та e-паспорта  для виїзду за кордон можуть подаватися та застосовуватись у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування паперових копій паспорта громадянина України та  паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту