Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Випускниця аспірантури університету Оксана Луцик отримала довгоочікуваний диплом доктора філософії (PhD)

П’ятниця багата на добрі новини для сковородинівської родини, зокрема для відділу аспірантури та докторантури університету, Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю й кафедри документознавства та методики навчання – їх випускниця, керівниця та викладачка (відповідно) Оксана Луцик отримала довгоочікуваний диплом доктора філософії (PhD), за спеціальністю 032 «Історія та археологія».

Оксана зізнається, що у написанні та захисті дисертації велику роль відіграли: голова Вченої ради університету та спеціалізованої вченої ради ДФ 27.053.012 й наукова керівниця: доктор історичних наук, професор Віктор Коцур та кандидат історичних наук, доцент, завідувачка кафедри документознавства та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі Алла Зленко.

Дисертація Оксани Олександрівни мала тему «Місцеве самоврядування України в умовах соціально-економічних та політичних трансформацій 1991-2020 рр. (на прикладі столичного регіону)». Вона була подана на здобуття наукового ступеня доктора філософії з галузі знань «Гуманітарні науки» за спеціальністю 032 «Історія та археологія». Захист відбувся 28 січня 2022 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі. У зв’язку з війною затвердження рішення колегією Міністерства освіти і науки України відбулося лише на початку червня, а Вчена рада університету затвердила його ще за кілька тижнів.

У дисертаційній роботі досліджено феномен місцевого самоврядування у вітчизняній та зарубіжній історіографії, провідні тенденції становлення й функціонування інституту місцевої влади, її соціально-економічних, політичних трансформацій, децентралізації влади, насамперед, столичного регіону, визначено перспективи цього поступу та з’ясовано реалізацію реформи адміністративно-територіального устрою.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Щиросердно вітаємо Оксану Олександрівну та її наукову керівницю із блискучим захистом і впевненим фаховим визнанням. Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках. Нехай доля дарує тільки щасливі миті життя та втілює все задумане. Ми дуже пишаємося, що Ви є частиною нашої університетської родини, та бажаємо вам не зупинятися на досягнутому!

Інформацію надано відділом аспірантури та докторантури

Перейти до вмісту