Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Кількість стипендіатів в УГСП не буде перевищувати 40% – коли та чому?

У зв’язку зі скороченням фінансування видатків на стипендіальне забезпечення бюджетні призначення на виплату академічних стипендій по Університету Григорія Сковороди в Переяславі було скореговано на 180 тис. грн. Про це стало відомо сьогодні, 13 червня 2022 року в конференц-залі імені В.О. Сухомлинського у ході позачергового засідання стипендіальної комісії.

Причиною такого рішення стало те, що відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2022 р. №401 «Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету» було скорочено обсяг бюджетних призначень за бюджетною програмою КПКВК 2201190 «Виплата академічних стипендій студентам (курсантам), аспірантам, докторантам закладів фахової передвищої та вищої освіти».

«З урахуванням скорочення видатків та відповідно до листа МОН України  від 08.06.2022р. №1/6170-22 від 08.06.2022 р. «Про фінансування видатків на стипендіальне забезпечення» Університет Григорія Сковороди в Переяславі може забезпечити виплату стипендії не більше ніж 40% студентів денної державної форми навчання. Відповідно до здійсненого скорочення видатків на стипендіальне забезпечення, на засіданні стипендіальної комісії було прийнято рішення про впрорядкування стипендіатів та зняття академічної стипендії студентам з найнижчими рейтингами успішності з 1 червня 2022 року»  пояснює проректор з навчально-методичної роботи університету Вячеслав Різник додаючи, що дане рішення стипендіальної комісії обумовлене виключно скороченням видатків на стипендіальне забезпечення та зниженням ліміту стипендіатів.

Після впорядкування кількості стипендіатів, згідно з рейтингами успішності та відповідно до доведеного фінансування, ліміт стипендіатів по університету не буде перевищувати 40%.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту