Стипендії від уряду Грузії, волонтерство в Румунії та багато іншого: добірка актуальних міжнародних проєктів для сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Стипендії від уряду Грузії, волонтерство в Румунії та багато іншого: добірка актуальних міжнародних проєктів для сковородинівців

Участь у міжнародних проєктах – це унікальна можливість для кожного сковородинівця реалізувати свій науковий та творчий потенціал і набути нових компетентностей.

Саме тому відділ міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі підготував для вас добірку актуальних пропозицій, в якій кожен може знайти щось до душі.

Конкурс українсько-латвійських науково-дослідних проєктів

З 6 червня до 2 вересня 2022 року Міністерство освіти і науки України та Латвійська рада науки оголошують конкурс спільних українсько-латвійських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2023-2024 рр.

Пріоритетні напрями:

– енергетика та енергоефективність;

– екологія та раціональне природокористування, включаючи морські дослідження, зокрема дослідження забруднення акваторій морів хімічними речовинами та мікропластиком;

– нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань, дослідження в галузі біотехнології, біоінженерії та генетики;

– нові матеріали;

– суспільні та гуманітарні науки.

Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти, наукових установ обох країн.

Детальніше за посиланням.

Уряд Грузії надає стипендії для навчання на 2022/2023 навчальний рік

Відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії про співпрацю в галузі освіти та науки від 18.07.2017 р., грузинська сторона надає 5 стипендій на навчання за освітнім рівнем бакалавр або магістр у закладах вищої освіти Грузії.

Мова навчання – грузинська. Для здобувачів передбачений рік підготовчих курсів із вивчення грузинської мови у Тбіліському державному університеті.

Заявки приймаються до 20 червня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

#StandWithUkraine: стипендії солідарності для активістів громадянського суспільства

У 2022 році фінансований ЄС Фонд громадянського суспільства Східного партнерства запускає «Стипендії Солідарності» для підтримки активістів громадянського суспільства та жінок і чоловіків, які демонструють громадянську відповідь на війну в Україні в рамках програми екстренної підтримки за темою #StandWithUkraine.

Стипендіати зможуть отримати близько 5000 євро на фінансову підтримку для своєї стипендії. Крім того, Фонд буде підтримувати стипендіатів в прагненні отримати користь від відповідних тренінгів/вебінарів.

Детальніше за посиланням.

Стажування в European Central Bank для українських випускників та молодих спеціалістів

European Central Bank шукає до 15 нещодавніх випускників або молодих спеціалістів зі ступенем бакалавра чи магістра, або аспірантів.

Ви станете частиною команди, яка працює над оцінкою економічного впливу російського вторгнення в Україну. Це передбачає аналіз інфляції, впровадження санкцій, ухвалених урядами ЄС та європейських країн, та оцінку їх впливу. Ви будете долучені в команду, яка відповідає вашій освіті, знанням та інтересам, а також вашим організаційним потребам.

Детальніше за посиланням.

Короткострокове волонтерство в Румунії

Румунська організація «Curba de Cultură» розшукує волонтерів для організації культурних і освітніх заходів у селі Тейшані. Проєкт триватиме 8 тижнів у період від 1 липня до 30 вересня 2022 року. До участі запрошуються молоді люди від 18 до 30 років із високим рівнем англійської мови, які з радістю проведуть літні канікули в селі, активно вивчатимуть мову та проводитимуть час із дітьми.

Учасники проєкту насолодяться життям у селі, познайомляться з культурою Румунії та житимуть у великій міжнародній спільноті. Крім цього, волонтери допоможуть провести IV Фестиваль сільської олімпіади – єдиний молодіжний фестиваль аграрних регіонів Румунії.

Дедлайн подання заявок: 1 липня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Можливості навчання для студентів українських університетів у Вааському університеті, Фінляндія

У відповідь на гуманітарну кризу в Україні Університет Вааса пропонує навчання студентам українських університетів. Це окреме право на навчання дає студенту право прослухати окремі курси, а не отримати повну ступінь.

Ви маєте право подати заявку, якщо прибули до Фінляндії і маєте діюче дійсне право на навчання в українському університеті, і ваше навчання було припинено через війну. Навчання безкоштовне.

Заявки можна подавати безперервно, і вони будуть розглядатися до 31 грудня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Стипендіальна програма GHI Warsaw

Німецький історичний інститут у Варшаві під егідою Фонду Макса Вебера присуджує стипендії для підтримки українських істориків, які втекли від війни, а також дослідниками із суміжних дисциплін. Це фінансування призначене для продовження наукової роботи за нинішніх умов.

На першому етапі надається фінансування для проведення досліджень на базі НІІ у Варшаві строком на три місяці. З цим упорядковані стипендіати будуть науково-дослідницька структура інституту, бібліотека та офісні робочі місця. За потреби може пропонуватися навчання мовам. Після завершення стипендій передбачаються можливості для продовження досліджень. Підтримка надається, у тому числі, колегам із науковим ступенем.

Детальніше за посиланням.

Університет Кіпру надає громадянам України 10 стипендій на навчання у 2022/2023 навчальному році

На знак підтримки та солідарності з українськими студентами-біженцями Кіпрський університет оголошує про присудження 10 стипендій, навчання яких було насильно зірвано вторгненням росії в Україну.

Рада Кіпрського університету затвердила надання 5 стипендій для навчання на ОР Бакалавр та 5 стипендій для навчання в аспірантурі, а також стипендії для відвідування курсів грецької мови у Школі новогрецької мови. Кожна стипендія покриває як плату за навчання, так і щомісячні витрати на проживання.

Детальніше за посиланням.

Нагадуємо, що всі можливості щодо міжнародної і проєктної діяльності постійно оновлюються на сайті відділу міжнародних зв’язків.

 Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності

Перейти до вмісту