Терапія співпрацею в умовах війни: досвід Центру інноваційного навчання і трансферу технологій УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Терапія співпрацею в умовах війни: досвід Центру інноваційного навчання і трансферу технологій УГСП

У період війни Університет Григорія Сковороди в Переяславі потребує підтримки, розширення картографії партнерів, розгалужених системних інновацій для підвищення здатності виборювати право на національну ідентичність, використання бази знань світового досвіду.

«Ukrainians matter / Українці важливі», – ці слова ми чули на кожній зустрічі з представниками міжнародних освітніх інституцій, що були проведені в період з 25 квітня по 1 травня для визначення перспективних напрямків співпраці з Базельським університетом (Швейцарія), Центром соціально-когнітивних досліджень (Краків, Польща) й Департаментом інновацій та розвитку освіти STC Group (Нідерланди).

У ході онлайн-зустрічей з партнерами домовилися об’єднати зусилля з питань трансферу технологій для підтримки сприятливого інноваційного клімату в умовах війни за допомогою низки ініціатив, зокрема: сприяння використанню партнерського портфеля знань; обміну найкращими практиками, знаннями та досвідом; здійснення спільної проектної діяльності; встановлення неформальних каналів комунікації із зацікавленими сторонами та вироблення спільного підходу до міжнародних стандартів професіоналізації трансферу технологій на основі концепції «живих лабораторій (LL)». Це дослідницька концепція, яку можна визначити як орієнтовану на користувача, інтеративну, відкриту інноваційну екосистему, яка часто працює в територіальному контексті (наприклад, місто, агломерація, регіон або кампус), що поєднує паралельні дослідження та інноваційні процеси у рамках державно-приватного партнерства.

Окремо варто відзначити початок співпраці над спільним проектом «BLUESEA. Building blue skills excellence accelerators for vocational education and training». Партнерами проєкту виступають STC Group (The Netherlands), Fundacion Valenciaport (Spain), MCAST (Malta),  Erasmus University UPT (The Netherlands), Innsomnia (Spain), Startup Wise Guys (Estonia),  PortXL(The Netherlands), Circle Magellan (Italy).

Планування майбутнього дає нам сили щоденно виборювати нашу свободу і національну ідентичність. Терапія співпрацею в освіті – необхідний елемент у формуванні світогляду нескорених, незламних українців.

Інформацію надано Центром інноваційного навчання і трансферу технологій

Перейти до вмісту