Мотиваційний лист: практичні поради вступникам від доктора педагогічних наук Олени Кулик (відео)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2022 > Мотиваційний лист: практичні поради вступникам від доктора педагогічних наук Олени Кулик (відео)

Цьогоріч пакет документів, який вступник подає до закладу вищої освіти, уміщує, зокрема, мотиваційний лист. Наскільки важливим є цей документ? Як його правильно написати й оформити? Ці та інші, не менш важливі, запитання хвилюють вступників і їхніх батьків.

Радимо скористатися практичними порадами від доктора педагогічних наук, професора кафедри української лінгвістики і методики навчання Олени Кулик, якими науковиця ділилася у ході Дня відкритих дверей Pereiaslav AbitFest2022 з охочими вступити до Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

У всемережі кожний охочий може легко відшукати значну кількість статей щодо правил написання мотиваційного листа, презентацій, вебінарів, відеолекцій тощо. Однак більша частина їх уміщує теоретичні поради, що «мандрують» із презентації в презентацію, з відео у відео, з вебінару у вебінар. Вступники ж очікують більшого унаочнення й практичних порад.

Рекомендуємо вам поради Олени Дмитрівни, якщо ви заблукали в океані інтернетних лайфхаків і намагаєтеся самотужки з’ясувати:

  • Навіщо потрібний мотиваційний лист?
  • Як написати переконливий текст?
  • Як аргументувати вибір спеціальності, освітньої програми, закладу освіти, окреслити мету, цілі, очікування?
  • Як підготувати себе до написання мотиваційного листа?
  • На що варто звернути увагу?

До того ж, пропонуємо повну версію презентаційних матеріалів вебінару, що вміщують (з-поміж іншого) приклад вдало написаного, як з’ясували, не такого вже й «складного» документа.

Усім вступникам зичимо наснаги, натхнення та успіхів у досягненні омріяного майбутнього!

 

Пресцентр кафедри української лінгвістики і методики навчання

Перейти до вмісту