Знання на війні: у середу представник ДСНС України навчатиме сковородинівців уникати враження мінами і вибухонебезпечними предметами

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Знання на війні: у середу представник ДСНС України навчатиме сковородинівців уникати враження мінами і вибухонебезпечними предметами

З 2014 року російські окупаційні збройні формування, що безсоромно вторглися на територію нашої Батьківщини, активно використовують міни та інші аналогічні небезпечні вибухові пристрої, зокрема заборонені міжнародним правом.  Не секрет, що використання цього виду озброєнь несе в собі серйозні, пролонговані в часі загрози й наслідки та призводить до численних випадків загибелі, каліцтва серед цивільного населення, включаючи дітей.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти. За попередніми даними, очищення від вибухонебезпечних залишків потребують близько 80 тисяч квадратних кілометрів території України. Відтак, відповідно до загальноукраїнських рекомендацій, Університет Григорія Сковороди в Переяславі запрошує здобувачів вищої освіти, академічну спільноту  та усіх охочих долучитися до зустрічі-бесіди з начальником відділу організації профілактичної роботи Бориспільського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Сергієм Лисенком щодо питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами та поведінки у надзвичайній ситуації.

Зустріч відбудеться у прийдешню середу, 4 травня 2022 року об 11:00 у онлайн режимі на платформі  Microsoft Teams за покликанням.

Принагідно, закликаємо академічну спільноту ознайомитися з пам’яткою щодо поводження з невідомими предметами і пристроями та правила поведінки, у разі їх виявлення» натиснувши на кнопку нижче:

Підрозділи Збройних Сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших структур, щоденно ризикуючи життям, здійснюють операції з розмінування звільнених територій. З 24 лютого 2022 року підрозділами ДСНС знешкоджено понад 68 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі, близько 2 тисяч авіаційних бомб. Загалом обстежено і очищено близько 11,6 тисяч гектарів території нашої держави.

Нагадаємо, що в той час, коли весь цивілізований світ відмовляється від протипіхотних мін та забороняє їх використання, російська федерація збільшує масштаби їхнього застосування в Україні та випробує нові зразки такої зброї.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту