Університет Григорія Сковороди в Переяславі провів весняну толоку в майбутньому сквері Савича

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі провів весняну толоку в майбутньому сквері Савича

З давніх давен найбільш поширеною формою колективної взаємодопомоги в Україні була толока. «Без толоки – як без руки: ні хати не зробиш, ні сіна не скосиш», слушно міркували з цього приводу наші предки. Приємно, що за багато років, а віднедавна з новою силою, ця славна традиція прижилася й в  Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Здобувачі та викладачі, співробітники та небайдужі мешканці студмістечка гуртуються навколо прибирання його території, сумлінно роблячи територію де живуть і працюють зразково чистою.

Сьогодні, 27 квітня, сковородинівці прибирали територію позаду пам’ятника Григорію Сковороди. Незабаром там розкинеться ошатний сквер.

«Попередню толоку ми організували в жовтні минулого року – прибирали стадіон. Цього разу близько 80 осіб, які зголосилися допомогти, прибирали ділянку, де в майбутньому плануємо розбити сквер імені Григорія Сковороди. Ми єдині у своїх справах та спільному баченні щодо розбудови студмістечка нашого Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Разом нам все під силу», – підсумовує гуртівню ректор університету, доктор історичних наук, доцент та ініціатор толок Віталій Коцур.

Звісно ж, роботи над благоустроєм УГСП ніколи не бракує – кожна пора року додає клопотів у цьому плані. Проте щосезонне очищення та оновлення нашого сковородинівського інфраструктурного побуту вже неодноразово дало змогу навести лад не лише на території нашої праці і проживання, а й в думках та душі – не секрет, що фізична праця на свіжому повітрі сприяє появі гарних ідей. Пам’ятаймо, про те, що чисто не там, де прибирають, а там – де не смітять.

Закликаємо вас зголошуватися до всіх прийдешніх толок, бо разом – ми сила!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту