Керівництво УГСП обговорило виклики та плани просвітницької роботи і національно-патріотичного виховання з колегами з НУБіП та за участі Миколи Томенка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Керівництво УГСП обговорило виклики та плани просвітницької роботи і національно-патріотичного виховання з колегами з НУБіП та за участі Миколи Томенка

Учора, 13 квітня 2022 року, делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі на чолі з ректором Віталієм Коцуром та проректорами Вячеславом Різником та Василем Дударем відвідала Національний університет біоресурсів і природокористування України, де, за участі ректора закладу Станіслава Ніколаєнка, проректора Сергія Кваші та лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка, обговорили виклики та плани просвітницької роботи і національно-патріотичного виховання у закладах вищої освіти України. Їх планували реалізувати ще до повномасштабної фази війни з росією.

Під час зустрічі піднімались питання з організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, вступної кампанії 2022 року, волонтерської роботи та спільних культурно-просвітницьких екологічних заходів. Учасники обмінялися досвідом та домовилися про спільну діяльність в контексті вшанування 400-річчя пам’яті гетьмана Петра Сагайдачного, відзначення 300-ліття визначного мислителя Григорія Сковороди (в рамках Всеукраїнського марафону «Сковорода 300», започаткованого УГСП спільно з НІЕЗ «Переяслав») та 150-річчя від дня народження знаменитої співачки й педагогині Соломії Крушельницької. Слід додати, що ювілеї Сковороди та Крушельницької відзначатимуть у всьому світі згідно рішення ЮНЕСКО.

«Підтримали ініціативу Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» на чолі з Олексієм Лукашевичем щодо проведення, за участі УГСП та НУБіП, «Фестивалю хліба» на території Музею народної архітектури на побуту Середньої Наддніпрянщини. Переконані, що головними завданнями навчання у ЗВО повинні стати не лише належна підготовка фахівця, а й виховання громадянина держави та патріота України»,поділився на сторінці у Facebook своїми думками за результатами зустрічі Микола Томенко.

«Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжує активну роботу щодо відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, налагодив навчальний процес та робить все, аби наблизити нашу перемогу», – зазначає ректор УГСП Віталій Коцур у своєму дописі з цього приводу.

Зробивши акцент на важливості національно-патріотичного виховання, учасники зустрічі неодноразово наголошували, що головним завданням закладів вищої освіти є не лише підготовка фахівців, а й належне виховання громадянина та патріота України.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту