У благодійному матчі донецького «Шахтаря» проти грецького «Олімпіакоса» грали 10 сковородинівців: розповідаємо про усі деталі та важливість ігрового турне

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У благодійному матчі донецького «Шахтаря» проти грецького «Олімпіакоса» грали 10 сковородинівців: розповідаємо про усі деталі та важливість ігрового турне

У суботу, 9 квітня 2022 року, донецький «Шахтар» зіграв із грецьким «Олімпіакосом» благодійний матч у рамках турне Shakhtar Global Tour for Peace. Зустріч пройшла в Афінах на Karaiskakis Stadium. У стартовому складі команди було десять футболістів з числа студентів та випускників факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Донецька команда вийшла у футболках, на яких були написані міста України, які найбільше постраждали від атаки російських орків (Маріуполь, Ірпінь, Херсон, Волноваха, Буча, Чернігів тощо). Один із секторів містив на сидіннях 176 м’яких іграшок, за кількістю дітей, що загинули у війні. Глядачі стоячи аплодували українській команді.

Слід зазначити, що «Шахтар» виступив суто українським складом, без бразильських легіонерів. У ростері були зібрані гравці основної команди, юнацької U-19, а також футболісти, орендовані «Маріуполем».

Приємно констатувати, що у матчі взяло участь десять футболістів з числа студентів та випускників факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Назвемо їх імена: Анатолій Трубін, Юхим Конопля, Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Андрій Булеза, Артем Бондаренко, Максим Чех, Дмитро Криськів, Денис Шостак, Данило Стасюк.

Єдиний гол у матчі був забитий господарями поля на 22-й хвилині, коли Тікіньо Соарес додав у ворота м’яч, що відскочив від перекладини після удару партнера.

Підводячи підсумки матчу, «гірники» оголосили, що чистий дохід від благодійного матчу з «Олімпіакосом» склав 3,2 мільйона гривень. Поєдинок відбувся на підтримку України, на територію якої вторглися російські війська.

Усі кошти від реалізації квитків на ігри та реклами будуть передані захисникам України, волонтерським організаціям, медикам, а також спрямовані на допомогу українським дітям, які постраждали від війни.

Варто додати, що це лише початок турне, і у наступному матчі, який відбудеться вже післязавтра, 14 квітня, «Шахтар» зіграє проти «Лехії» Гданськ у Польщі. Далі у планах «гірників» – матчі проти турецького «Фенербахче» (19 квітня) та хорватського клубу «Хайдук» Спліт (1 травня)

Поміж тим, починаючи з 12 квітня, низку благодійних матчів на підтримку Україні з різними європейськими командами проведе й київське «Динамо». Так, серію ігор під гаслом Match for peace #StopWarInUkraine розпочне поєдинок з польською «Легією», що пройде у Варшаві на стадіоні Stadion Legii уже сьогодні, 12 квітня, о 21:30 за київським часом. Трансляція ігор в Україні здійснюватиметься на телеканалах «2+2», «1+1 International» та «Динамо Київ TV», платформах онлайн-телебачення «1+1 Video», «Київстар ТБ», а також на Digital-майданчиках «1+1 media» та «Динамо»: YouTube-каналах «FootballHub», «Динамо» тощо. Також заплановані ще три товариські матчі в європейських країнах, деталі стануть відомі згодом. Не виключено що у стартових складах команди киян теж з’являтимуться сковородинівці – неодмінно розповідатимемо про їх звитяги на нашому сайті.

Пишаємося нашими хлопцями та українським футболом!

За матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту