«Правила роботи з інформацією у воєнний час»: Олена Тараненко прочитала онлайн-лекцію для сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Правила роботи з інформацією у воєнний час»: Олена Тараненко прочитала онлайн-лекцію для сковородинівців

У тридцять п’ятий день війни ми дякуємо Богу та захисникам за те, що маємо можливість робити свою справу в змішаному режимі та продовжувати співпрацю із партнерами-друзями. Приміром, 29 березня, в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», для сковородинівців відбулася онлайн-лекція медіаекспертки Олени Тараненко на тему «Правила роботи з інформацією у воєнний час». Серед інших до лекції долучилися проректорка з міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Оксана Ковтун, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар, професорсько-викладацький склад та здобувачі вищої освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Учасники зібрання обговорювали питання критичного сприйняття інформації й цінності високоякісної інформації в сучасних реаліях в Україні, протидії фейкам та маніпуляціям в інформаційному просторі.  Сковородинівці пройшли відповідне навчання, виконали окреслені завдання, досягли поставленої мети. Результати проєкту наразі впроваджуються в робочих програмах дисциплін: «Інфо-медійна грамотність» (Дудар В. Л., Ковтун О. А.); «Цифрові інструменти в освітній діяльності викладача» (Васенко О. В., Крикун В. С.) та «Україна в системі міжнародної безпеки і євроатлантичного співробітництва» (Коцур В. В., Коцур Л. М.).

Зазначимо, що у рамках проєкту Університет Григорія Сковороди в Переяславі отримав навчальні та інформаційні матеріали з інфо-медійної грамотності на уроках мистецтва, української мови, програму змішаного навчання (курс VeryVerified), збірку методичних матеріалів для формування навичок інфо-медійної грамотності, а також презентаційні інфографічні постери, що уможливило створення куточку інфо-медійної грамотності на базі Інноваційного класу ICR в нашому університеті.

Слід додати, що отриманими матеріалами успішно користуються наші викладачі та студенти – усі вони знаходяться у вільному доступі в аудиторії Інноваційного класу ICR (ауд. 409).

Приємною новиною є те, що усі охочі серед професорсько-викладацького складу та здобувачів усіх рівнів освіти УГСП мають змогу долучитися до проєкту та всіх активностей, які триватимуть надалі. За консультаціями просять звертатися до відділу міжнародних зв’язків і проєктної діяльності та особисто до керівника відділу – Валентини Крикун.

Е-mail відділу: internationalphdpu@gmail.com.

Ми щиро дякуємо за наданні можливості Раді міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) і одній із кращих медіаекспертів Олені Тараненко за можливість долучитись до проєкту та вже чекаємо нових вебінарів та лекцій. Усе буде Україна!

Довідково: Проєкт реалізує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Академією Української преси, за підтримки посольств США та Великої Британії. Варто відмітити, що проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» реалізовувався у нашому університеті за підтримки відділу міжнародних зв’язків протягом 2019-2020 рр. і сприяв розвитку ефективної та сталої моделі інтеграції навичок критичного сприйняття й використання інформації в навчальному процесі.

Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності

Перейти до вмісту