Університет Григорія Сковороди в Переяславі закріпив свою співпрацю з Ташанською ОТГ підписанням договору

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі закріпив свою співпрацю з Ташанською ОТГ підписанням договору

Сьогодні, 22 лютого, відбулася зустріч ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура з головою Ташанської об’єднаної територіальної громади Василем Вовчанівським – обговорювали стан справ, плани та перспективи розвитку закладу вищої освіти і Ташанської громади.

У ході зустрічі піднімалися питання можливості проходження курсової перепідготовки працівників закладів загальної середньої, дошкільної освіти Ташанської ОТГ на базі університету, можливістю здобуття вищої освіти жителями громади. Як підсумок, сторони підписали договір про співпрацю.

У якому напрямку співпрацюватимемо? Предметом домовленості є взаємодія та співпраця сторін з метою здійснення експериментально-дослідної та інноваційної діяльності; активізація  та удосконалення навчальної діяльності та поліпшення умов надання освітніх послуг, ефективного професійного розвитку педагогів; запровадження спільних проєктів; мобілізація та ефективне використання освітніх ресурсів.

Також співпраця передбачатиме обмін професорсько-викладацьким складом та науковцями з метою стажування, читання лекцій, проведення спільних навчальних та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою, обмін науковою літературою, публікація результатів спільної науково-дослідницької діяльності в журналах та наукових виданнях Сторін; спільну участь в міжнародних академічних програмах, виконання спільної дослідницької роботи в рамках міжнародних грантів; співробітництво в організації програм обміну здобувачами вищої освіти з метою навчання, стажування, виробничої практики, дослідницької роботи; розробка спільних проектів на отримання грантів національних та міжнародних програм; проведення відкритих лекцій, семінарів, симпозіумів, навчальних поїздок, консультацій та інших заходів, що проводитимуться на взаємних підставах; спільну розробку методичного та інформаційного забезпечення  навчального процесу, підготовка та видання підручників, навчальних посібників, інших методичних видань, у тому числі в електронному форматі.

Сторони підтвердили, що інтересам кожної з них відповідає узгоджена співпраця у сфері освіти та науки з метою ефективного використання спільних можливостей щодо сприяння подальшому розвитку наукового та інноваційного потенціалу, в тому числі проведенні спільних наукових досліджень. УГСП та Ташанська громада зобов’язалися будувати свої взаємовідносини на основі рівноправності, чесного і добросовісного партнерства, а також захисту інтересів один одного.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту