На базі УГСП відбувся круглий стіл «Національно-патріотичне виховання на Київщині. Лівобережжя. Точка відліку»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > На базі УГСП відбувся круглий стіл «Національно-патріотичне виховання на Київщині. Лівобережжя. Точка відліку»

У п’ятницю, 18 лютого 2022 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбувся круглий стіл «Національно-патріотичне виховання на Київщині. Лівобережжя. Точка відліку».  У рамках заходу обговорили і визначили ключові вектори співпраці і розвитку галузі національно-патріотичне виховання в регіоні.

Організатором виступило Управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації за підтримки Переяславської міської ради та Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Серед спікерів заходу були ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, начальник управління молоді та спорту Київської ОДА Сергій Тимофєєв, депутатка Київської обласної ради Наталія Онопрієнко-Капустіна та інші.

За повідомленням організаторів, протягом дня робота зібрання проходила у руслі презентацій та обговорень щодо національно-патріотичного виховання, які стосувалися векторів руху, нормативно-правової складової і планування; досвіду 2021-го року та перспектив у році поточному; дорожньої карти такого напрямку виховання в громадах у аспекті інструментів та форм роботи. Говорили про Пластовий рух на Київщині та кейси впровадження кращих форм роботи з молоддю за напрямом соціально-патріотичного виховання – семінари, стратегічні сесії, практичні навчання для курсантів та інструкторів, перегляд фільмів, вишколи, наочність та плакати.

«Нині ми повинні відродити національно-патріотичне виховання в нашому регіоні. Слід реінкарнувати його, зробити інакшим і кращим ніж воно було. Плануємо покращувати його за напрямками військово-професійної орієнтації, військово-патріотичного виховання, розвитку національної ідентичності та духовно-морального виховання дітей та молоді» – переконана заступниця начальника Управління молоді та спорту Київської ОДА Світлана Назарук.

Сюжет про захід знімав інтернет-канал «ProSLAV»:

Відомо, що особливою складовою проведення заходу стала вечірня патріотична екскурсія містом, проведена  керівником ГІ «Корінь нації», впізнаваним переяславцем Миколою Богатирем і акція «Ангели пам’яті» на честь Героїв Небесної Сотні й борців за незалежність України. Принагідно, до книгозбірню УГСП передали книгу про Героя Майдану Віктора Швеця.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту