Випускник УГСП, соліст «Хору Вірьовки» Дмитро Цимбал підкорив сцену талант-шоу «Голос країни» своїм оперним співом

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини випускників > Випускник УГСП, соліст «Хору Вірьовки» Дмитро Цимбал підкорив сцену талант-шоу «Голос країни» своїм оперним співом

Учора ввечері в ефірі телеканалу «1+1» показали черговий епізод сліпих прослуховувань шоу «Голос країни». Серед інших туди завітав випускник нашого університету, соліст Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки Дмитро Цимбал.

«У дитинстві була мрія співати сольно. Ця мрія не була реалізована через певні обставини, які склалися у моєму житті. Проєкт «Голос країни» – це такий виклик, залишити тимчасово зону комфорту та себе проявити не як артист хору Верьовки, а як сольний артист. Треба рухатися вперед»розповів Дмитро у коментарі «ТСН».

Повідомляється, що виконавець вийшов на сцену та просто ошелешив своїм оперним голосом та виконанням композиції «Luna» з репертуару відомого виконавця Алесандро Сафіна. Цимбал розвернув два тренерські крісла – Олі Полякової та Святослава Вакарчука. Після того, як усі наставники побачили Дмитра та почули виконання ще однієї пісні, навіть DOROFEEVA сказала, що дуже жалкує, що не натиснула заповітну кнопку.

За Дмитра Цимбала тренери вели неабияку боротьбу. Потап припустив, що соліст повинен піти до Святослава Вакарчука. Оля Полякова, втім, не здавалася:

«Я одразу почула, я розвернулася з перших секунд, тому що я хочу експериментувати. Я впевнена, що окрім класики ви зможете щось ще дати, можливо, рок».

Врешті, талановитий випускник альма-матер обрав команду Святослава Вакарчука, на що співак подякував Дмитрові за те, що він прийшов на «Голос країни» і обрав саме його:

«Я не обіцяю таких експериментів, як Оля. Я сам не спеціаліст в таких експериментах. Але я в першу чергу на «Голос країни» приходжу для того, щоб мати можливість з моїми конкурсантами робити на європейському рівні українську народну музику, яку до сих пір вважаю недооціненою. А я хочу, щоб вона звучала з великих сцен постійно. Із вами ми це зробимо».

Уже в коментарі сайту «1+1» Дмитро зізнався, чому обрав саме Вакарчука та яка його основна мотивація на шоу:

«Я зрозумів, що до мене розвернулися насправді двоє, а не одна Оля Полякова, коли про це сказав Потап. До останньої секунди, виходячи на сцену, я не розумів, хто повернеться. Та навіть, якщо б повернулися всі чотири крісла, у мене цей пазл в голові не складався. Більш переконливим виявився Вакарчук. У такому форматі, у такому шоу я беру участь вперше. Ви знаєте, я, скажемо, вже не юний орел, але ще літати хочу. Думаю, можливо, другого шансу такого вже і не буде, хто його знає. Але це круто. Це досвід, це мій досвід. Помилятися я ніколи не боявся. Я люблю експериментувати і в музиці, і взагалі в житті. Знаєте, так цікавіше просто».

На кафедрі мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва університету пригадують, що Дмитро був здобувачем університету на зламі двох століть – наприкінці 90-х – початку 2000-х років. Свій талант в альма-матер він розкрив вже на старших курсах, а його голос розкрила нині покійна викладачка університету Майя Потапова. Пізніше почав співпрацювати з творчим тандемом поета Олександра Потапенка та нині покійного композитора Віктора Тузика, був першим виконавцем їх вікопомної пісні «Дві матері».

Університет Григорія Сковороди в Переяславі пишається своїм випускником та бажаємо йому успіху в телепроєкті!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту