Стартує новий сезон «Radio Savych» – де слухати та чим здивують вже сьогодні?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Стартує новий сезон «Radio Savych» – де слухати та чим здивують вже сьогодні?

Важливість і значення радіо як засобу, для зміцнення і розвитку міжнародного співробітництва, активного сприяння щодо вільного доступу до інформації та актуальної музики, особливо в епоху цифрових технологій складно переоцінити. Сьогодні, 13 лютого, у Всесвітній день радіо улюблена інтернет-станція сковородинівців «Radio Savych» починає новий сезон мовлення.

Що звучатиме та про що говоритимуть у цьому семестрі розповідають сподвижники відновлення радіомовлення в університеті, фахівці Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Петро Шихов та Максим Левченко:

«Коли ми вступили в цей університет то ще краєчком застали «Радіо Савич», мовленням якого у форматі подкастів займалася Студентська рада університету. Потім слухали «Радіо Афродіта» від соціально-гуманітарного відділу. Коли тема радіо в альма-матер чомусь загубилася і це вже затягнулося на кілька років подумали «чому б не відновити?». «Савич» постав наново у перші дні карантину ще у 2020-му, тестово запускали його в мого власного ноутбука, а пізніше в університеті знайшовся старенький комп’ютер з якого вже півроку 24/7 лунає наша станція – так-так, навіть коли в соцмережах не говорять про те, що, мовляв, слухайте радіо воно все рівно «грає» і чекає на своїх слухачів.

Перед Новим роком ми переїхали на новий кращий сервер, попрацювали над айдентикою, сет-листом (тепер ви можете бачити яка пісня нині грає в етері). На новий сезон маємо багато перспектив – мова про постійну програмну сітку і якісь проєкти, прямі етери, цікаві рубрики і багато іншого. Сподіваємося, університет спроможеться допомогти з кращою технікою, а ми допоможемо університету цікавим радіоконтентом, який буде нести профорієнтаційну і корпоративні функції, єднатиме сковородинівців усього світу. Гуртуймось на хвилях «Савича»!» говорить технічний директор станції Петро Шихов.

«Як на мене, «Radio Savych» – це ціла філософія, яку б неодмінно зацінив Сковорода. А як інакше, якщо перший час після відновлення «Савич» лунав з прифронтового Донбасу, плейлисти писалися у серці українського Полісся, подкасти писалися Олександром Юрійовичем Молоткіним у Переяславі, а відгуки надходили від слухачів з усіх куточків країни та навіть зарубіжжя – таке собі мандрівне радіо. Таку ж філософію сповідуємо і в музичному плані – мабуть ви помітили, що ми вільні від радіоформатів, стандартів і кліше. Переважно у нас грають якісь досить крафтові речі – їх подекуди не так просто почути де інде крім нашої станції, якихось виконавців ми відкриваємо для радіозагалу, якихось визвучуємо наново, з якимись навіть експериментуємо. Багато англійського, ще більше українського – це «Савич» У будь якому разі ми відкриті до думок слухачів, враховуємо їх при оновленні плейлистів, і чекаємо ваших пропозицій щодо ротації.

Сезон починаємо з традиційних подкастів від Олександра Юрійовича Молоткіна, легендарного радіошоу «Слухоманія» яке відтепер щовікенду лунатиме і в нашому етері, а також (не) культурних подкастів від культурного менеджера Остапа Микитюка під назвою «Після кінця світу». Ближче до весни, за хороших обставин, підтягнуться певні сковородинівські формати.

Сподіватимемось на те, що слухатимете, підтримуватимете і даватимете про себе знати, лишаючи про нас відгуки у соцмережах університету. Без зайвого пафосу, у нас найкраща музика для поїздок а автівці, активного денного трафіку, подорожей, нічних посиденьок на кухні та усього що може спіткати вас в житті – проведіть хоч один день з нами, і ви все зрозумієте самі» додає музичний редактор станції Максим Левченко.

Згідно оприлюдненої авторами станції програми, сьогодні, у день старту нового сезону, в етері можна буде почути спецвипуски подкасту Олександра Молоткіна (10,14 та 18:00), свіжий випуск радіошоу «Слухоманія» з кращими новинками української музики за минулий тиждень (12, 16 та 22:00), а також подкаст культурного менеджера Остапа Микитюка «Після кінця світу», де почуємо розмову автора з письменницею Іреною Карпою. Поза тим, протягом дня традиційний чудовий плейлист із нової та кращої української та світової музики.

Слухати радіо можна безпосередньо на сайті університету https://uhsp.edu.ua/radio-savych/, а інсталювавши додаток «Zeno» на свій смартфон ви матимете більше переваг при прислуховуванні «Савича». Зустрінемось на сковородинівській хвилі!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту