Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Кабмін підтримав законопроєкт про освіту дорослих: розповідаємо, що він змінить

Кабінет міністрів України висловив підтримку законопроєкту який стосується освіти дорослих. Відомо, що до його розробки долучилася команда зацікавлених сторін. Анонсується, що закон дозволить отримати освіту в коледжі чи ступінь у виші за іншою спеціальністю за рахунок пільгових довгострокових кредитів. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі міністр освіти Сергій Шкарлет.

Міністр зазначив, що законопроєкт дозволить здобувати за рахунок пільгових довгострокових кредитів фахову передвищу освіту та відповідний ступінь в університеті за іншою спеціальністю особам, які мають страховий стаж не менше 7 років.

Поза тим, законопроєкт враховує рекомендації Європейського Союзу з питань розвитку освіти впродовж життя та освіти дорослих й український досвід.

«Прийняття цього Закону – перший крок до формування якісної системи освіти для дорослих, створення умов для ефективної співпраці та реалізації права осіб на безперервне навчання», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Слід додати, що в документі зазначено про те, що освіта дорослих може здійснюватися за очною, дистанційною, дуальною, змішаною, індивідуальною формами навчання. Йдеться про курси, семінари, тренінги, практикуми, майстер-класи, консультації та інші форми.

Фінансування освіти дорослих має здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, що вчора у МОН розповіли, які предмети ЗНО знадобляться випускникам для вступу в університети.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту