«Рік випробувань та перемог»: 12 думок та побажань сковородинівців на завершення 2021-го

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Рік випробувань та перемог»: 12 думок та побажань сковородинівців на завершення 2021-го

У багатьох країнах – Іспанії, Португалії, Кубі – символом достатку і щасливого сімейного вогнища здавна вважають виноградну лозу. Тому жителі цих країн під передзвін курантів опівночі в новорічну ніч з’їдають дванадцять виноградин – по кількості ударів годинника. З кожною виноградиною загадують бажання – дванадцять заповітних бажань, по одному на кожен місяць року. Ми зібрали дванадцять побажань цікавих і помітних сковородинівців, аби мовою персоналій підсумувати рік що минає та задавати потужний старт року прийдешньому.

Алла Зленко, завідувач кафедри документознавства та методики навчання, Вчений секретар університету, кандидат історичних наук, доцент:

«Рік, що минув підготував чимало випробувань для НПП кафедри документознавства та методики навчання, головні з них це дві акредитації ОП «Професійна освіта (Документознавство)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів. Але в той же час дав зрозуміти, що ми справжня команда, допоміг кожному продемонструвати свої професійні якості та готовність разом подолати всі негаразди і труднощі, відстояти право на існування освітньої програми та, в першу чергу, право здобувачів отримувати якісні знання та професійні навички за програмою, яку обрали для навчання. Рік, що минає дав можливість розширити коло співпраці не лише з українськими ЗВО, а й зарубіжними та провести ряд цікавих наукових заходів. Примітним є відкриття нової спеціальності на кафедрі 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», що дасть можливість готувати фахівців з документознавства та інформаційної діяльності. Не можна оминути увагою і поповнення складу кафедри новими науковцями, які вже з перших днів активно долучились до спільної реалізації кафедральних планів та проєктів. В цілому рік, що минає був надзвичайно динамічним і наповненим подіями та випробуваннями, які ми достойно подолали, а новий рік ми зустрічаємо із новими здобутками, далекосяжними планами, оптимізмом та вірою у найкраще.

Тож, дорогі здобувачі вищої освіти та колеги, прийміть мої щирі вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Зичу вам мирного неба над головою, міцного здоров’я, сімейного благополуччя та достатку, невичерпної енергії та процвітання. Нехай рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Нехай  новорічні свята будуть наповнені посмішками ваших близьких, теплотою сердець, радістю і любов’ю».

Андрій Вовкодав, фахівець Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю:

«Особисто для мене рік, що минає, запам’ятається як приємними спогадами, так і не дуже. Проте, однозначно, в силу обставин, які склалися довкола нас, 2021 рік був не схожий на попередні. Тим не менше, гадаю, що мені вдалося взяти від нього найкраще: приємні спогади про цікаві подорожі; теплі емоції від спілкування з різними людьми; здобутий життєвий досвід. Загалом я вдячний кожному, з ким, так чи інакше, довелося провести минулий рік, оскільки саме оточення формує нас такими як ми є.

На порозі Нового року, в час, коли надії та сподівання на краще переповнюють нас, хотілося б побажати всім реалізувати себе та знайти своє місце в цьому житті, здійснити найсміливіші ваші задуми та залишатися щасливим в будь-якій ситуації. Займайтеся тільки тією справою, яка приносить задоволення та намагайтеся кожного дня ставати кращим, ніж були вчора».

Борис Шевчук, кандидат педагогічних наук, доцент:

«Рік, що минає, продемонстрував здатність кожного з нас протистояти викликам, приймаючи вольові рішення, розвиватися, оновлюватися: освітянська родина загартована дистанційним навчанням, спроможна модернізувати освітній процес, використовуючи інноваційні технології, поринати у онлайновий світ. Бажаю побільше яскравих емоцій та щасливих моментів, нових горизонтів для розвитку та реалізації поставлених цілей, невичерпного натхнення. Нехай 2022 рік принесе достаток, радість та затишок у Ваші родини. Міцного здоров’я Вам та вашим близьким, щастя, стабільності та впевненості у власних силах!»

Ольга Шевченко, студентка факультету історичної та соціально-психологічної освіти:

«Можу із впевненістю ствердити, що 2021 рік запам’ятається мені надовго. Промайнув він для мене настільки швидко, що іноді я, навіть, не встигала насолоджуватися тим, що відбувалося навколо – різноманітні щасливі події, цікаві знайомства та незабутні моменти Зовсім несподівано для мене в цьому році я стала в.о голови студентської ради свого факультету і це дало мені поштовх саморозвиватися і ставати кращою. Більшість моїх планів та цілей на цей рік були реалізовані Буду лукавити, якщо скажу, що було тільки хороше. Проте завдяки якимось неприємним ситуаціям я стала сильнішою і краще почала розуміти себе та людей навколо. Рік іде, але лишає мені багато цінного досвіду та чимало висновків. У 2022 році не планую зупинятися на досягнутому, і зичу усім хоч на мить повернутися у дитинство, загадати бажання і вірити у справжнє новорічне диво!».

Владислав Квашук, магістрант факультету історичної та соціально-психологічної освіти:

«У році що минає я вступив до магістратури і почав досягати певних, поставлених перед собою, цілей.  Я дякую усім тим, хто був поруч і підтримував мене протягом його плину.  У новому 2022 році я буду дуже продуктивно працювати над собою, максимально досягати нових висот і самореалізовуватися у житті.  Бажаю повернення студентів до стін нашого університету, і аби всім нам було комфортно тут вчитися, невпинно поповнюючи скарбничку спогадів про студентські роки.  Будьте для себе центром всесвіту і у вас все обов’язково вийде. Усім вдачі та успіхів у прийдешньому році!».

Алла Яковенко, головний бібліограф книгозбірні університету:

«2021 рік був морально важким, багатим на втрати і особисто мене навчив цінувати те, що маємо. А втім, за негараздами і втратами завжди йде щось добре, радісне і незабутнє. Тому на прийдешній рік я покладаю великі надії, і бажаю аби ніхто з тих, хто нині читає ці рядки не знав горя і втрат й отримував від життя виключно позитивні емоції!».

Анатолій Овсієнко, заступник декана фінансово-гуманітарного факультету з виховної роботи, старший викладач кафедри економіки:

«Рік пройшов у здоровому робочому тонусі не зважаючи на всі складні обставини та виклики часу. Працюю і намагаюся шукати в кожній ситуації позитив. Бажаю, щоб майбутній рік приніс нам стільки радощів, скільки днів у році, і щоб кожен день дарував нам посмішку і частинку добра. Нехай все, що ми планували, обов’язково збудеться: все те, що хотіли почати, –  почнеться, а що хотіли закінчити – закінчиться. У новому році зичу всім оптимізму і здоров’я!»

Людмила Данилюк, викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання:

«Мій рік був дуже активний і насичений – я закінчила аспірантуру, почала працювати у нашому закладі, проводжу майстер класи, беру участь у різних виставках, конкурсах,  співаю, організувала власну виставку на IV поверсі Університету. У Новому році мені хочеться побажати всім щастя, добра та любові. Нехай усі ваші задуми і плани неодмінно збуваються».

Іван Обезюк, студент факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій:

«Разом з роком для мене закінчується період навчання в нашому університеті. Було складно, та й пандемія продовжувала вносити корективи в наші життя, зокрема й в моє. Головне, що всі були здорові. У Новому році розраховую на позитивні зміни в моєму житті! Нехай всі мрії здійснюються – мріяти треба неодмінно, бо без мрій життя буде не таким прекрасним!».

Юлія Лобова, випускниця університету:

«2021 рік для мене був повен насичених і цікавих подій. Насамперед цьогоріч закінчила свою каденцію на посаді старости гуртожитку №2. З упевненістю скажу, що гуртожиток і Студентська рада університету стали яскравою частинкою мого життя.  Навчання перепліталось з роботою, робота з навчанням. Новий рік ознаменовує початок нової сторінки нашого життя. Хочу подякувати Університету Григорія Сковороди в Переяславі за знання які я отримала в процесі навчання, за викладацький колектив університету який завжди підтримував своїх студентів, і головне за друзів які уже стали рідними для мене.  Також вітаю усіх з прийдешніми святами та бажаю Вам не боятися мріяти, йти вперед та відкривати нові горизонти. Бережіть себе та свою країну!».

Назар Король, учень 9 класу Переяславської ЗОШ №1:

«2021 рік був для мене чудесним – я здобув нові знайомства, нових друзів, і нові знання які мені обов’язково знадобляться в майбутньому. Життя було таким насиченим, що подекуди мені, попри те що я дотримувався усіх протиепідеміологічних заходів, вдалося забути про епідемію. У прийдешньому році я розраховую на те, що добре складу державну підсумкову атестацію, вступлю у омріяний коледж. Хочу аби щезла епідемія і люди нарешті жили безтурботно. Нехай в Україні нарешті закінчиться війна, а кожній людині неодмінно, як йдеться у державному гімні, «посміхнеться доля». З прийдешніми святами!».

Олена Плодієнко, студентка факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій:

«2021 рік для мене став тяжким і, водночас, продуктивним: сесії, державні іспити, написання бакалаврської роботи, різноманітні конкурси. Після весняної боротьби з коронавірусом приємним моментом стало довгоочікуване отримання влітку диплому про вищу освіту. Я зрозуміла, що не можу покинути рідну альма-матер, і продовжила своє навчання в «магістратурі». Хоч навчання, здебільшого, залишається дистанційним це не заважає нашій комунікації та фаховому зростанню. Нехай 2022 рік буде краще ніж попередній. Нехай ваші рідні, близькі та друзі будуть здорові. Процвітання нашому Університету! З новим 2022 роком!».

Університет Григорія Сковороди вкотре надсилає вам свої щирі вітання з нагоди прийдешній свят. Бажаємо міцного здоров’я, радісних миттєвостей, неймовірних успіхів та звершень. Нехай у 2022 році, мрії виключно здійснюються, а на серці буде тепло і затишно, у родині – мирно і заможно, у коханні – пристрасно і легко. Благополуччя і радості у прийдешньому році!

 

Спілкувався Максим Левченко

Перейти до вмісту