Університет Григорія Сковороди в Переяславі співпрацюватиме з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка: підписано договір

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі співпрацюватиме з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка: підписано договір

На завершення тижня і міні-туру академічної мобільності керівництва Університету Григорія Сковороди в Переяславі, про який ми розповідали попередні два дні, маємо термінові і важливі новини – сьогодні, 17 грудня, ректором нашого закладу Віталієм Коцуром підписано договір про співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка в особі його ректора Володимира Бугрова. Він закріпить співпрацю двох ЗВО у сфері освіти та науки з метою ефективного використання спільних можливостей щодо сприяння подальшому розвитку наукового та інноваційного потенціалу, в тому числі проведенні спільних наукових досліджень. Сторони зобов’язуються будувати свої основі рівноправності, чесного i добросовісного партнерства, а також захисту інтересів один одного.

Предметом Договору є взаємодія та співпраця обох закладів з метою здiйснення експериментально-дослідницької та інноваційної діяльності; активізації та удосконалення освітньої діяльності та поліпшення умов надання освітніх послуг, ефективного професійного розвитку педагогів; запровадження спільних проєктів; мобілізація та ефективне використання освітніх ресурсів.

Метою укладеного договору є співпраця та обмін інформацією і досвідом у межах відповідних функцій і повноважень Сторін, здійснення наукової, но-педагогічної та експериментально-дослідницької діяльності і розвиток власного напряму роботи відповідно до вимог установчого документу того чи іншого закладу та підвищення ефективності власної діяльності.

Повідомляється, що співпраця передбачає: обмін професорсько-викладацьким складом та науковцями з метою стажування, читання лекцій, проведення спільних навчальних та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою, обмін науковою літературою, публікація результатів спільної науково-дослідницької діяльності в журналах та наукових виданнях університетів. Поза тим, планується розробка і впровадження в практику нових програм і напрямів співпраці, взаємна допомога у підтримці робіт і заходів, регламентованих угодою.

Договір укладено у двох примірниках, він набув чинності з моменту підписання і, спершу, діятиме протягом 5 років, після чого вважатиметься автоматично пролонгованим надалі.

Додамо, що у поїздці до столиці, як і протягом всього міні-туру академічної мобільності, очільника сковородинівської альма-матер традиційно супроводжували проректори з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник та з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар.

Вітаємо наші колективи з цим чудовим поступом у історії обох альма-матер та тим, що багаторічна співпраця закладів, врешті, закріплена діловими паперами. Сподіваємося на плідну співучасть та нові зв’язки шевченківців та сковородинівців.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту