Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Ювілейний Х Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» відбудеться 20 жовтня

 20 жовтня 2021 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться ювілейний X Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Співорганізаторами форуму є Національна спілка краєзнавців України та Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

Повідомляється, що ювілейне зібрання міститиме у своїй програмі традиційні тематичні заходи з пошанування пам’яті подвижника музейної справи, Героя України Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923 – 27.09.2011): наукові та культурно-мистецькі дійства, круглі столи, виставки, презентації, майстер-класи, творчі зустрічі тощо.

Також під час проведення Форуму відбудеться 9-те вручення Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України. Нагадаємо, що цьогорічними лауреатами стали: Михайло Арсак (Коломия), Володимир Великочий та Михайло Косило (Івано-Франківськ), Надія Кукса (Суботів) та Людмила Набок (Переяслав).

Нагадаємо, що форум є традиційним майданчиком де реалізуються творчі та наукові ініціативи в галузі історії та культури. Його ідеєю є вшанування подвижницького поступу відомого музейного діяча Героя України Михайла Івановича Сікорського; сприяння розвитку наукових та творчих ініціатив у сфері історичної науки, культури та мистецтва.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту