«Відкритий університет» повертається: на початку жовтня заклад відвідають Денис Казанський та Вахтанг Кіпіані

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Відкритий університет» повертається: на початку жовтня заклад відвідають Денис Казанський та Вахтанг Кіпіані

 У це направду складно повірити, але «Відкритий університет» повертається – новий сезон партнерського проекту, який четвертий рік поспіль втілює Наукове товариство університету і Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю університету вже на низькому старті. Розповідаємо вам про те, з якими відомими та цікавими гостями випаде зустрітися та поспілкуватися усім найспритнішим охочим вже наступного тижня.

У вівторок, 5 жовтня 2021 року о 13:00, до конференц-залу імені Василя Сухомлинського нашого університету завітає журналіст-розслідувач, відеоблогер і телеведучий, який до 2014 року жив та працював у Донецьку, один з найяскравіших представників свого регіону, до думки та аналітики якого прислухаються усі, Денис Казанський. У 2020 році наш гість був запрошений до Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в якості представника від Донеччини. Він є автором книг «Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі» та «Як Україна втрачала Донбас», яку й буде презентовано у ході зустрічі.

«Як Україна втрачала Донбас» – це новітня історія двох областей України: Донецької та Луганської. Це хронологія подій становлення потужних фінансово-політичних кланів на тлі економічної катастрофи краю, російської експансії та витоків сепаратизму. Книга про те, як могутні донбаські клани спочатку розпалили вогонь ворожнечі, а потім згоріли у ньому самі та зіштовхнули свій край у прірву кровопролиття.

Буквально днями ця книга здобула перемогу в номінації «Війна на Донбасі, анексія Криму, переселенці» конкурсу BookForum Best Book Award. Відтак ви не маєте прогавити її ексклюзивної презентації в університеті та зустрічі з самим паном Денисом.

Захід відбудеться з дотриманням протиепідемічних вимог. Кількість місць обмежена, відтак для всіх, хто хоче відвідати зустріч наживо, обов’язковою є попередня реєстрація та передзамовлення книг з автографом автора за покликанням: https://cutt.ly/EEUlSMe. Решта зможе зустрітися з гостем у онлайн-форматі на соціальних мережах Instagram та Facebook.

А вже у четвер, 7 жовтня 2021 року о 13:00, у рамках проєкту «Відкритий університет» до конференц-залу імені Василя Сухомлинського, університет відвідає український журналіст, публіцист, історик, головний редактор інтернет-видання «Історична правда», однойменного тележурналу, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри «PR» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», засновник Музею-архіву преси Вахтанг Кіпіані.

Наш гість не потребує великого представлення, бо це прізвище віддавна асоціюється в нашій країні з цікавими розвідками про нашу землю, доступністю викладу та важливими фактами, без яких не обходиться жодна віха діяльності пана Вахтанга.

Звісно ж, у ході зустрічі ви зможете поставити нашому гостеві багато питань, дізнатися з перших вуст про перипетії у справі щодо видання «Справа Василя Стуса», довідатися, про що автор розповість у прийдешніх випусках тележурналу «Історична правда» тощо. Зустріч буде особливою ще й тому, що в її ході відбудеться презентація нового видання дослідника під назвою «Країна жіночого роду».

Вахтанг Кіпіані розповідає: «Ця книжка – збірка історій, які важливі для розуміння, яким було XX століття для України й українців. Там є спроба показати дуже відомих жінок і зовсім невідомих, які були важливими у становленні певних процесів. У книзі є як жінки, які були активно залучені в політику, бізнес, військову справу, так і ті, хто провів своє життя умовно на кухні, зробивши можливою працю своїх видатних чоловіків. Ця книжка про половину суспільства, яке невидиме, мовчить або про яке не прийнято чомусь писати. Фактично ця книга – спроба віддати борг країні за роки мовчання. Ми розповідаємо про людей, без яких історія України неможлива».

Захід відбудеться з дотриманням протиепідемічних вимог. Кількість місць обмежена, відтак для всіх, хто хоче відвідати зустріч наживо, обов’язковою є попередня реєстрація  та передзамовлення книг з автографом автора за покликанням: https://cutt.ly/5EUlTzQ. Решта зможе зустрітися з гостем у онлайн-форматі на соціальних мережах Instagram та Facebook.

Не прогавте нагоди поспілкуватися з нашими гостями – людей такого штибу можна впіймати у плині їх щільного графіку доволі не часто.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту