«Такого в них ще точно не було»: як в університеті пройшли День першокурсника та посвята в студенти

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Такого в них ще точно не було»: як в університеті пройшли День першокурсника та посвята в студенти

Посвята в студенти – найбільш очікувана подія для кожного першокурсника Університету Григорія Сковороди в Переяславі, адже після цього вони офіційно стають студентами. Традиційно протягом вересня посвяти готують для новачків найрізноманітніші випробування. День першокурсника – також незабутнє та цікаве дійство, бо уся увага і святкова програма розрахована саме на новоспечених сковородинівців.

Початок посвят відбувся ще на минулому тижні, 15 вересня 2021 року, а студенти-старшокурсники зробили усе для того, аби це дійство було направду незабутнім. На кожному факультеті посвята відбувалась в різний час.

На факультеті історичної і соціально-психологічної освіти все пройшло досить цікаво. Голова Студентської ради факультету Діана Горбань розповідає:

«У нас була гра «крокодил» і конкурс «гуртожиток». Правила «гуртожитку» були такі: на один стільчик повинні були вміститися якомога більше людей. Під час наступного конкурсу треба було придумати оригінальну відмазку чому ти запізнився на пару. Потім ми малювали фарбами на обличчі і першокурсники цілували сковорідку, яка була намазана кетчупом і посипана різними спеціями. Загалом, всім все сподобалось».

За словами голови Студентської ради факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Марини Прокопенко, на їхньому факультеті було також весело:

«Посвята пройшла чудово, почалася вона о 14:30. Ми з студентською радою факультету розмалювали студентів першого курсу, вони цілували сковорідку біля пам’ятника Григорія Сковороди. Потім їх розділили на команди і почався квест, під час якого першокурсники виконували різні завдання. Команда, яка перемогла, отримала подарунок – піци та солодкі газовані напої».

Не менш цікаво пройшла посвята на факультеті української та іноземної філології. Про це нам розповіла голова Студентської ради факультету Крістіна Ташоян:

«Нарешті відбулась цьогорічна посвята в студенти – це було неймовірно. Завдяки складу органу студентського самоврядування факультету сценарій був як цікавим, так і енерговмісним. Студенти були активні, нічого не боялись, долали усі перепони на шляху до перемоги. Дуже радувало те, що актуальні події не вплинули на цю подію. Посвята була у стилі життя Григорія Сковороди, що дуже сподобалось першокурсникам. Посвята була дуже пізнавальною, адже в багатьох конкурсах були цікаві та маловідомі факти про Григорія Савича. З першокурсниками було надзвичайно приємно мати справу, адже вони виділялись своєю кмітливістю та зацікавленістю».

Також прокоментувала посвяту на цьому ж факультеті студентка І курсу Діана Хмельницька:

«Мені до вподоби наш університет та факультет. Я навіть не знала, що можна очікувати від посвяти, але однозначно – це поки найяскравіша згадка. Дізнатись багато нового, краще познайомитись з однокурсниками – це все вдалось завдяки посвяті. Я рада бути частиною цього факультету та університету».

На деяких факультетах університету дуже мало першокурсників, але це не проблема. Аби весело провести посвяту, три факультети об’єднались разом: факультет гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, факультет технологічної і математичної освіти та факультет фінансово-економічної і професійної освіти. Як пройшла потрійна посвята розповіла голова Студентської ради ФФЕПО Яна Артеменко:

«Усі зібрались на стадіоні, ми поділили першокурсників на 3 команди: ФФЕПО,ФТМО,ФГПОСТ. Вони мали пройти квест, де на кожній точці виконували різноманітні завдання, після чого їм говорили наступну локацію. Так, останньою точкою був стадіон, де кожній команді потрібно було відповісти на запитання, пов’язані з відповідним факультетом, з’їсти повну ложку гречаної каші з сіллю та випити «чарівного зілля». Перемогу між собою поділили команда ФТМО і ФФЕПО, 2 місце зайняли студенти ФГПОСТ. Потім ми поставили їх всіх в коло і вони склали клятву».

Своїми враженнями поділилась і голова Студентської ради ФГПОСТ Дарина Макарчук:

«У нас була посвята, на якій першокурсники проходили квест, де на кожній з локацій виконували завдання. По завершенню всі отримали грамоти. Усі були в захваті  від посвяти».

Завершальним акордом мала бути посвята на факультеті фізичної культури, спорту і здоров’я. Її планували провести 23 вересня, однак, через карантинні обмеження, вона не відбулась. Проте голова Студентської ради факультету Роман Беркут запевняє, що засмучуватись не варто:

«У зв’язку із карантинними обмеженнями ми не можемо провести посвяту зараз, тому вона відбудеться пізніше».

Крім цього, 15 вересня відбувся День першокурсника. Там наші першачки отримали унікальну можливість познайомитися з усіма факультетами в розважальному комплексі «Адреналін» та мали змогу проявити себе як талановитих в своїй справі. Таким чином вони самі для себе зробили феєричне свято з емоціями, які надовго запам’ятаються!

Привітав першокурсників з початком їхнього студентства Вадим Домарецький:

«Вітаю вас у стінах нашої альма-матер, відтепер ви – офіційно студенти. Розпочинається найцікавіша та найкраща пора у вашому житті».

Після цього було перерізано червону стрічку як символ нового етапу в їхньому житті.

Задля більш цікавого проведення заходу у культурно-масовому відділі Студентської ради університету організували масу веселих та різноманітних конкурсів для усіх присутніх. Цей день вони ще довго будуть пам’ятати, адже такого в них ще точно не було.

Щиро бажаємо всім першокурсникам активної участі в житті та розвитку університету. Усе в ваших руках!

Прецентр Студентської ради

Перейти до вмісту