«Хорова фієста» підсумувала фінальний день другого етапу проєкту «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Хорова фієста» підсумувала фінальний день другого етапу проєкту «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP»

Перебування делегації Ізмаїльського державного гуманітарного університету в сковородинівському університеті було насичене різноманітними подіями, майстер-класами, репетиціями й спільними проєктами. Прикро повідомляти, що другий етап проєкту «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP» вже став історією. Фінальний день для учасників мобільного мистецького табору пройшов у рамках «Хорової фієсти» – вінця творчого життя кожного музиканта, який передбачає концертну діяльність як демонстрацію власних досягнень та досягнень своїх колективів.

Концертна програма у цей день була насичена виступами двох хорових колективів: «Колегіум» – представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі (керівниця – старший викладач Антоніна Карпенко, концертмейстер – Світлана Чорнобай) та Народного академічного хору Ізмаїльського державного гуманітарного університету (керівниця – старший викладач Людмила Чеботар, концертмейстер – Наталія Терехова). У програмі прозвучали твори українських і зарубіжних композиторів, серед яких: «Щедрик» (в обробці М. Леонтовича), «Ты ушла с дождем» (стихи А. Дементьева, музыка Р. Бойко), «Вечір» (слова Д. Млаки, музика І. Воробкевича) й «На долині туман» (слова В. Діденка, музика Б. Бугаєвського). Також результатом репетицій та обміну репертуаром було виконання низки творів разом двох колективів, що принесло неперевершені емоції учасникам цього дійства і його глядачам.

Спільний концерт став заключним акордом натхнення, творчості, презентації культурних традицій закладів вищої освіти Київщини та Одещини. Із заключним словом виступив проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник, який подякував нашим гостям за співпрацю і обмін творчим досвідом. Від імені факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва на чолі з деканом, професором Наталією Ігнатенко гостям на згадку презентували картину «Переяслав у віках».

Наостанок, гості з Ізмаїльського державного гуманітарного університету відвідали Меморіальний музей Григорія Сковороди та Музей «Заповіту» Тараса Шевченка, які є родзинками міста Переяслава.

Хочемо подякувати за підтримку реалізації проєкту адміністрацію Університету Григорія Сковороди в Переяславі – виконуючому обов’язки ректора університету Віталію Коцуру, проректору з навчально-методичної роботи Вячеславу Різнику, проректорці з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності Оксані Ковтун, проректору з наукової роботи та інноваційної діяльності Василю Дудару, декану факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Наталії Ігнатенко. Також висловлюємо щиру подяку гратхолдеру проєкту – Громадській організації «Придунайський центр громадських ініціатив» й особисто голові ГО Миколі Каплієнко, адміністрації Ізмаїльського державного гуманітарного університету, який очолює доктор педагогічних наук, професор Ярослав Кічук.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Перейти до вмісту