«Слався, Переяслав-граде!»: Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає з Днем міста

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Слався, Переяслав-граде!»: Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає з Днем міста

Що значить для вас Переяслав? Це місто, де ви народилися чи, можливо, ви приїхали сюди навчатися? А може, саме тут ви знайшли своє кохання або ж вірних друзів? Воно асоціюється у вас із музеями чи із Шевченковим «Заповітом»? Це місто надихає вас своєю багатовіковою історією чи неймовірними пейзажами? Якими б не були ваші відповіді на ці запитання, усіх нас об’єднує одне – щира любов до Переяслава.

Любі переяславці – викладачі та студенти, співробітники та містяни!

У цю прекрасну вересневу пору Університет Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає вас з 1114-ю річницею міста, яке усіх нас об’єднує, надихає, дозволяє реалізовувати себе і приносити усмішки людям. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди.

Ще у далекому у 907 році літописці вперше згадують про наше місто у договорі між Київською Русю і Візантією, де Переяслав згадується як одне з трьох найбільших міст Київської Русі. І відтоді – це одна велика дружня родина, кожен член якої самовіддано працює і творить своє місто.

Беззаперечно, найбільша цінність Переяслава – це його мешканці: талановиті, щирі, добрі й працездатні, які створюють матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє. Саме завдяки вашим старанням, умілим рукам, натхненній праці місто наповнюється життям. Тож, в першу чергу, ці теплі вітання – для вас!

Нехай Переяслав для кожного з нас буде особливим, нехай тут народжується щастя і кохання, хай наше місто росте і розвивається, обдаровуючи нас світлими мріями і добрими сподіваннями.

Попереду у нас ще багато важливих справ, приємних турбот і нових досягнень, яких обов’язково досягнуть переяславці своїм розумом, працею і талантом. Так було і так завше буде!

Перейти до вмісту