Відкриваємо нові горизонти: Студентська рада університету долучилася до Всеукраїнського молодіжного пленеру

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Відкриваємо нові горизонти: Студентська рада університету долучилася до Всеукраїнського молодіжного пленеру

Непомітно для усіх нас промайнуло літо і розпочався новий навчальний рік. Сковородинівці нарешті повертаються у стіни альма-матер, і цьому аж ніяк не можна не радіти, бо після довгої карантинної перерви ми направду встигли засумувати одне за одним. Водночас, певні, що літні спогади ще дуже довго будуть гріти студентів нашого університету, які за період канікул встигли представити рідний заклад вищої освіти на теренах Всеукраїнського молодіжного пленеру з питань органів студентського самоврядування.

Цей щорічний захід проводиться Національним Студентським Союзом, а його метою є поєднання відпочинку й оздоровлення студентських лідерів України із навчанням і обміном досвідом стосовно реальних механізмів, засобів відтворювання прав та інтересів студентської громади. Наші студенти-активісти неодноразово долучалися до участі у пленері. З радістю розповімо вам, чим запам’ятався учасникам цьогорічний.

Офіційне відкриття XVI Всеукраїнського молодіжного пленеру з питань активного громадянства, студентського самоврядування, фізичного виховання та здоров’я студентської молоді відбулося 23 серпня 2021 року в Миколаївський ОДА, до якого, окрім Університету Григорія Сковороди в Переяславі, приєдналися представники ще 10 університетів та коледжів із всієї України. На учасників чекали 7 неймовірно насичених днів тренінгів на морському узбережжі, адже сам пленер відбувався в с. Коблево Миколаївської області. Традиційно, захід розпочався із інтеграційного вечора, де всі мали змогу познайомитися та відпочити після довгої дороги.

Наступного дня, після святкування 30-річниці Незалежності України, коли всі учасники дружно розгорнули неймовірних розмірів український прапор, почалася тренінгова частина пленеру. Говорили і дискутували щодо покоління Дельта, зокрема, про особливості, інтереси та розвиток майбутнього. Виконуюча обов’язки голови органів студентського самоврядування Університету Григорія Сковороди в Переяславі у 2014-2015 роках, неймовірна спікерка Анастасія Шевченко (у дівоцтві – Дудка), розповідала про емоційний інтелект молоді покоління дельта. Далі вели розмову разом з доктором технічних наук, завідувачем кафедри Вінницького національного університету Костянтином Ковалем на одну із найважливіших тем для всіх органів самоврядування – «Від гуртування до командоутворення».

Уже традиційно, було проведено улюблену гру учасників «Хто зверху», одним із ведучих якої був член оргкомітету пленеру, фахівець соціально гуманітарного відділу Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі, голова органів студентського самоврядування нашого університету у 2018 році Іван Рябчук. Визначити переможця було дуже складно, адже жіноча логіка проти чоловічого розуму – це запекла боротьба. Все ж дівчата цього разу виявилися попереду.

Варто зазначити, що тренінги проводилися на березі Чорного моря, тому під час пленеру панувала розслаблена, дружня атмосфера, яка супроводжувалася неймовірним обміном досвідом між всіма учасниками. А волейбол на березі моря – невід’ємна частина процесу командоутворення та й взагалі літнього відпочинку. Прекрасним продовженням тренінгового дня був «Мокрий батл». Ну і як же бути у степовій зоні України, де буйно ростуть баштанні культури та виноград, і не провести дегустаційний вечір ягід та фруктів?

Емоції переповнюють, а наші студенти тим часом діляться враженнями від поїздки. Окрім студентства у якості майстерних спікерів активно проявили себе і випускники університету. Одним із них став голова студентської ради університету у 2013-2014 роках Максим Іващенко, який аналізував стейкхолдерів і все ж таки поставив всі крапки над «і». Тренінг так і називався «Аналіз стейколдерів: Who is who». Окрім випускників університету, очільників органів студентського самоврядування різних скликань, якими ми дуже пишаємось, участь у пленері брали голова студентської ради нашого університету Вадим Домарецький і актив волонтерського відділу студентської ради: Дана Махмудова, Роман Романов, Катерина Аврамич.

Квести, конкурси, роздуми про краще майбутнє – це все вже вкотре об’єднує сковородинівців та спонукає до розвитку. Перед офіційним закриттям пленеру, яке відбулося 29 серпня, провели конкурс талантів «Нові легенди Коблево».

Усі учасники пленеру отримали сертифікати, а найголовніше – нові знайомства та море позитиву. А ще з упевненістю можна сказати, що кожен тут вже став легендою.

Пресслужба Студентської ради університету

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Здобувачі УГСП розпочали навчання в межах проєкту BRDGES Academy «Українські дипломати» | Started training within the framework of the BRDGES Academy project «Ukrainian Ambassador Program» for HSUP students
23.04.2024
Ректор УГСП Віталій Коцур та керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич долучились до профорієнтаційного заходу «Місячник професійної орієнтації»: про що говорили
23.04.2024
Керівниця навчально-наукового центру Сковородинознавства УГСП Наталія Юхименко провела гостьову лекцію для студентів Ужгородського національного університету: розповідала про особистісне становлення, дух незламності і свободи Савича
23.04.2024
Перейти до вмісту