Голова Вченої ради університету долучився до першого Молитовного сніданку Київщини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Голова Вченої ради університету долучився до першого Молитовного сніданку Київщини

У останній день літа, 31 серпня 2021 року, у місті Броварах, що на Київщині відбувся перший обласний Молитовний сніданок. На запрошення голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна до заходу долучилися більше 200 учасників – членів Київської обласної Ради Церков і релігійних організацій, духовенства, народних депутатів України, голів територіальних громад, депутатів обласної ради, науковців, волонтерів, громадських діячів, спортсменів та учасників АТО, які спільно помолились за мир в Україні. Серед інших до зібрання долучився й голова Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор та академік Віктор Коцур.

Голова КОДА Василь Володін звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому зазначив, що подібні заходи сприяють духовному відродженню, знаходженню компромісів у найважливіших життєвих питаннях, створенню толерантного ставлення до різнобарв’я конфесійного насичення області, вихованню дбайливого відношення до людини, сім’ї, держави, а головне розвитку та єднанню Київщини.

«Молитовний сніданок дає чудову можливість об’єднатись у спільній молитві за для духовного розвитку суспільства, за мир і порозуміння, за утвердження віковічних духовних цінностей у суспільному житті, за процвітання нашої Батьківщини, розвиток рідної Київщини», – підкреслив Василь Володін.

Під час своєї промови голова Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, професор та академік Віктор Коцур сказав наступне:

«Святі слова Україна-Русь, козацька держава, УНР, сучасна Україна обрамлені ратними подвигами багатовікової боротьби за Незалежність. Сьогодні Україна відроджується як духовна цивілізація, в центрі якої Творець, Людина й Держава. Тож молитва за Україну, її захисників і її майбутнє – дітей, зміцнює нашу впевнену ходу у майбутнє. Духовність, патріотизм і любов до Батьківщини – запорука невідворотності європейського цивілізаційного розвитку України. «Ubi concordia ibi victoria» – «Там де злагода, там перемога»».

Особливим гостем на сніданку був Координатор Національних Молитовних сніданків в Україні, народний депутат кількох скликань Павло Унгурян. За його словами, молитовні сніданки є традиційними і впродовж семи десятків років вони відбуваються в Конгресі США, Європарламенті, багатьох країнах Європи та світу, де також поширена практика проведення подібних заходів на регіональному рівні.

У ході Молитовного сніданку присутні зачитували молитви за військових та їх сім’ї, перемогу і мир в Україні; за сім’ї та за сиріт; фізичне та духовне здоров’я українських родин. Наприкінці заходу народний артист України Тарас Петриненко виконав пісні «Боже, Україну збереже» та «Україно».

За матеріалами пресслужби Київської ОДА

Перейти до вмісту