Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає з 30-ю річницею Української Незалежності!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Університет Григорія Сковороди в Переяславі вітає з 30-ю річницею Української Незалежності!

30 років тому нездійснена мрія багатьох поколінь втілилася в життя – ми стали вільною та незалежною Україною. Про державну незалежність мріяло не одне покоління українців, за неї віддали свої життя сотні й тисячі героїв на усіх етапах нашої національно-визвольної боротьби. Уже 30 років українці є самостійними та вільними на своїй рідній землі, примножуючи її багатства та не зраджуючи пам’яті тих, хто віддав життя за нашу свободу. Нині ми відзначаємо свято єдності, гордості та великої відповідальності за її майбутнє.

Дорогі сковородинівці, шановні українці!

Прийміть наші сердечні вітання з нагоди найвизначнішого державного свята – 30-ї річниці відновлення державної Незалежності України, яке увінчало тривалий тернистий шлях українського народу до своєї самостійності.

Здобувши незалежність, ми заявили про себе як про велику націю, варту зайняти гідне місце у світовій спільноті. 30 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати гідність та плекати національну ідентичність.

День незалежності України – це святий день пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. Українців назавжди змінила Революція Гідності, анексія Автономної Республіки Крим і неоголошена війна на сході України. Буремні події довели, що ми здатні відстоювати власну свободу, захищати суверенітет і територіальну цілісність держави.

Прикро, що й нині ми з вами є очевидцями того, що навіть у 30-ту річницю боротьба за незалежність Української держави все ще триває. З кожним роком ми дедалі більше усвідомлюємо ціну, яку нам доводиться платити за нашу свободу. І зараз Україна втрачає своїх кращих синів та дочок у боротьбі проти російської агресії. Ми повинні пам’ятати яку ціну кожен з нас платить за можливість жити в цілісній та незалежній державі. Хочемо подякувати воїнам, які щохвилинно захищають кордони нашої країни та висловити слова світлої згадки про полеглих захисників та захисниць нашої України.

Водночас, не можна не констатувати, що, попри всі перепони і негаразди, наша молода суверенна країна зростає, відкриває для себе нові можливості та перспективи. Змінюється держава, змінюємось і ми. Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжує реалізувати проєкти і програми, створює сучасну інфраструктуру, укріплює своє міжнародне співробітництво. Змінюються назви, люди та обставини, протягом усього поступу нашої Батьківщини наш заклад продовжує формувати ногу когорту успішних педагогів, спортсменів, економістів, плекає фахове і мудре покоління ровесників нашої незалежної держави, які активно змінюють її, стають на її захист, не лишаються осторонь усіх найважливіших подій новітнього поступу нашої Батьківщини. Ми впевнені, що попереду в нас ще багато досягнень і успішних проєктів. Головне – не збавляти темп, впевнено рухатись уперед, відповідально працювати й ніколи не зупинятись на досягнутому!

Ми вдячні кожному, хто долучається до спільної справи – розбудови європейської держави України. Переконані, що згуртувавшись, ми обов’язково подолаємо всі труднощі і докладемо максимум зусиль в ім’я процвітання рідного університету, міста, всієї нашої Батьківщини!

Гідно відзначаймо свято нашої державності, день пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також міркуймо про 24 серпня як день, коли нам варто ще раз глибинно подумати про наше завтра, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

Нехай велике свято Незалежності України духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у наші домівки щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир і злагоду. Бажаємо всім нам міцного здоров’я, невичерпної енергії і впевненості у власних силах, безмежного щастя і затишку у родинах, а найголовніше  –  єднання заради досягнення найзаповітнішого – гідного та щасливого життя в нашій єдиній, найкращій та неподільній, найулюбленішій Батьківщині.

Україна понад усе!

Нагадаємо, шо напередодні славного ювілею нашої держави покоління незалежних сковородинівців вирішило привітати свою Батьківщину однією із останніх прижиттєвих і вершинних поезій видатного українського поета та дисидента Грицька Чубая «Україні» – святкове відео можна переглянути тут.

Перейти до вмісту