Покоління незалежних сковородинівців привітало свою Батьківщину з 30-річчям святковим відео

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Покоління незалежних сковородинівців привітало свою Батьківщину з 30-річчям святковим відео

Протягом 30 років Української Незалежності Університет Григорія Сковороди в Переяславі виплекав два покоління її ровесників – молодих українців, які стали справжніми фахівцями своєї та непересічним особистостями, які творять її сьогодення та майбуття. Напередодні славного ювілею нашої держави та до Дня державного прапора покоління незалежних сковородинівців вирішило привітати свою Батьківщину однією із останніх прижиттєвих і вершинних поезій видатного українського поета та дисидента Грицька Чубая «Україні». З реалізацією ідеї традиційно допоміг Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю Університету.

Поза тим учасники зйомок, випускники та студенти Університету, поділилися з нашим сайтом своїми міркуваннями про те, що для них означають слова Україна і незалежність та як це – були поколінням незалежності:

Іван Обезюк

Іван Обезюк

«Ми народились уже у вільній та незалежній Україні, тому бути залежним це не про нас. Покоління незалежності – це покоління енергійних та патріотично налаштованих людей. Я пишаюся тим, що живу в країні з такою багатою історією та традиціями.

Мені радісно і млосно в грудях від усвідомлення власної значущості для України. Бо саме наше покоління буде допомагати покращувати комфортне життя для українців.

Україна – країна неймовірної краси, але з важкою долею. Вона мужньо переносить випробування, коли гинуть мільйони її синів і дочок. І кожен раз встає з колін, виховуючи нові покоління закоханих у рідний край лицарів правди та свободи. Мабуть, найкращим пам’ятником для всіх, хто загинув за Україну, буде наше бажання будувати суверенну, вільну, незалежну державу. Тож усіх нас з Днем Незалежності!».

Наталія Заболотня

Наталія Заболотня

«Бути поколінням незалежності досить нелегко, оскільки країна переживає часи змін. З кожним роком ми спостерігаємо все більшу міграцію населення за кордон як на заробітки, так і для відпочинку. Але, попри все, я залишаюсь в Україні, оскільки люблю та ціную наші землі та наш народ. Для мене, бути незалежною – отже, бути вільною людиною, котра має право на безперешкодне висловлення своїх думок та дій в межах закону.

У 1991 році Україна здобула незалежність, тому бажаю народу країни щасливого та мирного життя! Віддано любити та оберігати  свою Батьківщину, бо лише від нас залежить її майбутнє. Нехай Україна не знає важких часів, нехай для країни не буде ні ворогів, ні заздрісників».

Максим Сушко

Максим Сушко

«Найперше, Незалежна країна – це вільна людина і я, безперечно, радий народитись і бути її вірним сином. Україна – це ти! Незалежність – це ти! Тому стараюсь цінувати свою свободу, свободу громадян і хочу, щоб кожен цінував її в повній мірі! Всіх вітаю зі святом Незалежності України і хочу, щоб кожен цінував свободу і розумів, що починати розвиток потрібно в першу чергу із себе, бо розвиток країни в цілому – відповідальність кожного».

Марія Супрунова

Марія Супрунова

«Жити в незалежній Україні – це, в першу чергу, пишатися своєю державою та народом, гордо несучи звання «українець» чи «українка». Це шана звичаям та традиціям наших предків. Це любов та відданість Україні-ненці.

Вітаю усіх з днем Незалежності України! Нехай не тільки в цей день, але завжди над головами українців світить яскраве сонечко, а в душі панують гармонія та любов.  Усім українцям бажаю щастя, радості, миру і свободи!».

Свято Української Незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються минуле і майбуття України. І якщо минуле має вселяти мудрість, то майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього – обов’язок кожного з нас, усього народу. Закликаємо вас спільно й непохитно і далі відстоювати суверенність нашої держави, примножувати її традиції та блага, як того вимагає совість і сумління. З днем незалежності, молода Українська державо!

Перейти до вмісту