Наші – всюди: сковородинівці повернулися з Туреччини, де брали участь у проєкті Erasmus+ «Eco-Future»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Наші – всюди: сковородинівці повернулися з Туреччини, де брали участь у проєкті Erasmus+ «Eco-Future»

Продуктивним став початок місяця для групи студентів нашого університету, яка разом з доцентом кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Олесею Скляренко взяли участь у проєкті Erasmus + «Eco-Future», який пройшов у мальовничому місті Ван (Туреччина) з 1 по 8 серпня 2021 року. Забігаючи наперед, уже з першого дня перебування там наші студенти були захопленні привітливістю та дружелюбністю жителів, виконавці та організаторів проєкту.

Проєкт розпочався з заходів для ознайомлення учасників з програмою та задля їх безпосереднього знайомства. Також було проведено обговорення, щодо очікувань, страхів, порад та правил учасників – кожен міг встановити з собою рамку комфортного спілкування. Було представлено гру «Таємний друг», якою організатори поставили за мету якомога глибше знайомство усіх учасників. Поза тим щоденно представники кожної країни-учасниці проєкту проводили свою руханку, так званий «Енерджайзер».

Протягом тижня були проведенні детальні ознайомлення з університетами, культурами та найкращими практиками екозахисту учасниками проєкту. Найбільше запам’ятались нашим студентам екологічні ігри «питання/відповідь» та «бінго». Слід відзначити, що ознайомлення з культурами кожної з країн-представників було вражаючим та відзначалося найвищим рівнем підготовки. Кожна країна готувала традиційні страви, напої, а учасники були в традиційному одязі. Приміром, студенти нашого Університету навіть виконали українську народну пісню «Розпрягайте хлопці коней».

Завдяки змаганню «Еко-відео» учасники мали змогу розвити в собі хист до монтування відео, декламування, а головне, вони займались екоосвітою.

Студенти були зачаровані надзвичайними краєвидами міста. На четвертий день проєкту вони відвідали острів «Ахтамар», де знаходиться церква та монастир вірменського походження. Крім того, кожен з учасників зробив свій еко-вклад, посадивши дерево та прибравши набережну озера. Однією з найбільш пам’ятних для учасників подій також було сходження на гору Ерек, де більшість з учасників з’ясували для себе багато інсайтів по захисту та відновленню стану екології.

Щоденні рефлексії дозволяли впевнюватися у важливості цього проєкту та робити висновки, щодо того, як саме ми маємо діяти в справах по екоактивізації й екоосвіті сучасного суспільства.

«Традиційні обіди були одним з незабутніх моментів перебування у Вані, – зазначає студентка Крістіна Ташоян, – всі страви були цікаві та неймовірно смачні».

«Участь у проєкті подарувала мені купу позитивних емоцій. Приємно, що багато однодумців з різних країн мали змогу зібратися в одному місці, об’єднані високою метою. Звісно, вразив незабутній колорит культури та традицій Туреччини, дивовижні краєвиди міста Ван» – каже Тетяна Лялька.

Позаяк метою проєкту було задекларовано розвиток в молоді цінностей щодо збереження та захисту природи, то всі учасники віднині мають цінні знання, певні висновки, та, сподіваємось, плани щодо реалізації екоактивізму у нашій країні.

Хочемо подякувати за  всебічну підтримку виконуючого обов’язки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктора історичних наук, кандидата політичних наук, доцента Віталія Коцура, проректорку з міжнародних зв’язків та проектної діяльності, кандидата педагогічних наук, доцента Оксану Ковтун та кандидата педагогічних наук, професора, декана факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Наталію Ігнатенко, завдяки яким стала можливою реалізація цього проєкту.

Інформацію надано відділом міжнародним зв’язків

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Підсумки перевиборів до Студентської ради УГСП у 2024 році: повідомляємо про те, хто став новим головою студентської ради університету, факультетів та гуртожитків
16.05.2024
У 2023 році Уповноважений з державної мови мав низку звернень щодо порушення законодавства про державну мову в закладах освіти: в УГСП вкотре наголошують на необхідності використання української в межах освітнього процесу та під час виконання службових обов’язків
16.05.2024
Велотренажер, палиці для спортивної ходьби, гантелі та штанги: надійшла нова гуманітарна допомога від МОМ задля облаштування спортивної кімнати для ВПО на території студмістечка УГСП
16.05.2024
Перейти до вмісту