Українській Конституції – 25 років: вітання від Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Українській Конституції – 25 років: вітання від Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Конституція держави – це не просто звід законів та нормативно-правових актів, це перш за все рушій історії. Ми завжди боролись за втілення наших ідеалів свободи та справедливості від часів Ярослава Мудрого і його «Руської Правди» до Конституції 1996 року, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Конституція, яка гарантувала права та свободи, наблизила Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпила незалежність нової європейської держави, увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Дорогі сковородинівці, українці!

Нині Україна все ще знаходиться на шляху боротьби за те, аби основний державний документ працював на повну силу. Задля цього ми повинні гуртуватися, докладати зусиль задля щасливого майбутнього нашої країни та реалізації її потенціалу. Закликаємо вас разом формувати вільне, справедливе суспільство, потужну та заможну державу, що побудована на основах європейської демократії.

Будьмо разом у процесі побудови демократичного громадянського суспільства й віримо у те, що всі задекларовані Конституцією права та свободи поступово будуть нормою життя громадян України. З історії знаємо, що демократичний розвиток ніколи не був легким, а відтак наберімося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буди назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.

Зичимо усім міцного здоров’я, бадьорості духа та впевненості у безхмарному конституційному майбутньому нашої Батьківщини. Бажаємо, аби мир і злагода сприяли подальшій розбудові правової держави.

Нехай нинішня урочиста подія сповнює вас життєдайною силою, натхненням, спонукає до новаторських ідей, їх успішної реалізації у професійній царині. Нехай демократичні засади, що закріплені в Конституції, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої країни. Бажаємо успіхів і плідної праці на благо українського народу!

Перейти до вмісту