Слово ректора до 35-річчя Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Слово ректора до 35-річчя Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Шановне студентство, глибокошановані викладачі та співробітники університету, його випускники та партнери!

Сердечно, від імені керівництва нашого університету, його науково-викладацького складу, трудового колективу надсилаю вітання з нагоди радісної і важливої події у нашому житті – славного 35-річчя Університету Григорія Сковороди в Переяславі!

За лаконічними рядками усіх біографій, наукового доробку вчених стоїть напружена праця понад трьох десятиліть, великий педагогічний і життєвий досвід, вартий уваги і пошани. Поринувши в історію нашого краю, я вкотре твердо переконуюсь у тому, що новітній етап розвитку освіти на Переяславщині, її університетський рівень є закономірним результатом кількастолітнього процесу розвитку освіти Лівобережної України. Наш заклад синтезував освітню спадщину і традиції своїх попередників – духовної школи, Переяславського колегіуму, духовного та педагогічного училищ.

Університет – це складова сучасного розвитку української нації, піднесення освіти на Переяславській землі, що була колискою українського народу. Успішний поступ та ефективний розвиток нашого університету є можливим завдяки дружньому колективу та молодій команді однодумців – високопрофесійних фахівців, освітня діяльність яких є справою життя, покликання і честі. Ми маємо наукові школи та вагомі досягнень у різноманітних галузях знань. Я гордий працювати разом з вами. Завдяки кожному з Вас наш університет є успішним, суттєве просувається вперед, має беззаперечні успіхи в освітній та науковій діяльності. Нині на Університет Григорія Сковороди в Переяславі покладається особлива місія духовного відродження українського суспільства. І хоч час не позбавляє нас різноманітних викликів, проте я вірю, що спільними зусиллями ми посильні їх здолати.

За роки свого існування Переяславський університет виховав не одне покоління справжніх професіоналів, фахівців високого рівня, які примножують добру славу про альма-матер на теренах України та всього світу.  Уже 35 років поспіль отримані нашими здобувачами знання та вміння дозволять їм опановувати не одну життєву і професійну висоту. Молоді й талановиті, сповнені знань, сил і енергії, уже кілька поколінь сковородинівців є гідними послідовниками славетних традицій нашого закладу. Віриться, що з кожним роком ми будемо підкорювати нові вершини, а майбутні покоління студентів збережуть славетні традиції та примножать здобутки нашого закладу. З наукою до професіоналізму та моральності – багаторічне гасло нашого університету!

Нині ми вже вдруге відзначаємо день народження нашого закладу в особливих умовах: більше року Україна і весь світ живуть в умовах пандемії, а теплі особисті зустрічі в стінах університету замінили зустрічі та активності у цифровому світі. Попри все, зусиллями викладачів та співробітників в цьому році нам вдалося не лише не збавляти обертів, а й значно посилити свої позиції. Тож розбудовуймо храм освіти і науки в Переяславі!

Зичу науковцям і практикам подальшої творчої праці й успіхів на шляху інновацій, беззаперечних досягнень у благородній справі підготовки до життя молодого покоління фахівців – покоління, яке нині виховується талантом і творчим пошуком кращих педагогів, а завтра розбудовуватиме успішну, духовно й інтелектуально багату Україну!

Бажаю усім нам сповна користатися здобутими знаннями, йти у світ лише дорогами добра та гідності, чесності та працелюбності. Вірю, що почуття піднесення й гордості за рідний університет ніколи не зникне у ваших серцях! Міцного здоров’я вам, щасливої долі, миру, добробуту і натхнення!

Перейти до вмісту