Стартував конкурс на здобуття Міжнародних премій ЮНЕСКО за поширення грамотності у 2021 році – нагорода складає 30 000$

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > Стартував конкурс на здобуття Міжнародних премій ЮНЕСКО за поширення грамотності у 2021 році – нагорода складає 30 000$

Якщо ви як особистість, чи у складі урядової або неурядової організації, робите значний внесок у сприяння підвищенню грамотності, тоді ви маєте гарну нагоду отримати нагороду у розмірі 30 000 доларів США, медаль та диплом. Говоримо це тому, адже, за повідомленням сайту МОН, наразі триває подання номінацій на здобуття у 2021 році Міжнародних премій ЮНЕСКО за поширення грамотності «Інклюзивне дистанційне навчання і навчання цифровій грамотності». Номінації можна подати до 13 червня 2021 року.

У номінаціях неодмінно має враховуватися цьогорічна тема, а також специфічне тематичне бачення кожної премії, зокрема «розвиток грамотності на основі рідної мови» для премії імені Короля Седжона та «сприяння грамотності, в тому числі функціональній грамотності, з використанням технологій на підтримку дорослих у сільській місцевості та молоді, яка не відвідує школу» для премії імені Конфуція.

Нагороди, які отримають кожен з трьох лауреатів премій, фінансуються урядом Республіки Корея та урядом Китайської Народної Республіки.

Зверніть увагу на те, що подавати номінації слід через спеціалізовану онлайн-платформу. Номінанти можуть отримати доступ до онлайн-анкети, подавши запит за цим посиланням. Наголошуємо, що номінації мають бути подані англійською або французькою мовою не пізніше 13 червня 2021 року.

Повідомляється й те, що при подачі заявки необхідно зазначити номінуючий орган, до якого подається заявка, – до Національної комісії України у справах ЮНЕСКО або до міжнародної неурядової організації, що підтримує офіційні зв’язки з ЮНЕСКО (в Україні такою є Міжнародна асоціація академій наук (МААН)).

Більш детальну інформацію розміщено на вебсайті ЮНЕСКО, а додаткову інформацію щодо номінаційного процесу можна отримати, звернувшись до Секретаріату премій (Сектор молоді, грамотності та розвитку навичок) за тел. +33 1 45 68 08 59 та за адресою literacyprizes@unesco.org .

 

За матеріалами сайту МОН

Перейти до вмісту