Національна збірна України з футболу оголосила заявку на Євро-2020 – на чемпіонат їдуть троє студентів та випускник університету

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Національна збірна України з футболу оголосила заявку на Євро-2020 – на чемпіонат їдуть троє студентів та випускник університету

Учора головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко назвав підсумкову заявку з імен 26 гравців, які вже днями відправляться на матчі чемпіонату Європи з футболу в Амстердам та Бухарест. Серед інших на Євро-2020 поїдуть троє чинних студентів та випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Відтак, з-поміж 26 імен до заявки увійшли такі сковородинівці: воротар ФК «Шахтар» (Донецьк), студент ІІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Анатолій Трубін, захисник «помаранчево-чорних», магістрант факультету Микола Матвієнко та два півзахисники – капітан ФК «Динамо» (Київ), випускник факультету Віктор Циганков та півзахисник «Шахтаря», другокурсник випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Георгій Судаков.

Загалом заявка збірної України на Євро-2020 набула наступного вигляду:

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Андрій П’ятов, Анатолій Трубін (обидва – «Шахтар»).

Захисники: Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Караваєв, Олександр Тимчик, Денис Попов (усі – «Динамо»), Сергій Кривцов, Микола Матвієнко (обидва – «Шахтар»).

Півзахисники: Георгій Судаков, Тарас Степаненко, Марлос (усі – «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков (усі – «Динамо»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Руслан Малиновський («Аталанта», Італія), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Роман Безус («Гент», Бельгія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Бєсєдін («Динамо»), Артем Довбик («Дніпро-1»).

Слід додати, що в рамках підготовки до Євро-2020 на нашу національну команду чекають ще два товариські матчі  з Північною Ірландією, 3 червня у Дніпрі та з Кіпром, 7 червня у Харкові.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з футболу 2020 року стартує 11 червня і завершиться 11 липня. Турнір було перенесено на 2021 рік через пандемію коронавірусу. У групі збірної України також Австрія, Нідерланди та Північна Македонія. Перший матч «жовто-сині» проведуть проти Нідерландів. Він відбудеться у наступну неділю, 13 червня.

Бажаємо успіхів нашим хлопцям, і передаємо їм звичне напутнє напівжартівливе слово декана рідного факультету Віктора Куйбіди – «якщо повернуться з перемогою – будуть на стипендії». Підтримуємо своїх – це надзвичайно важливо!

За матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту