Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > Роботодавці зможуть долучитися до управління закладами вищої освіти – заява Міністра

 

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що до управління українськими закладами вищої освіти вже незабаром можуть допустити роботодавців. Водночас, відмовлятися від безкоштовної вищої освіти не будуть повідомляє портал «24. Освіта».

Сергій Шкарлет запевнив, що Міністерство освіти і науки займається питаннями залучення бізнесу до сфери вищої освіти. Разом з депутатами з профільного комітету вони розглядають ініціативу щодо державно-приватного партнерства у вишах.

Зокрема, в частині допуску роботодавця як стейкхолдера (зацікавлена особа, яка впливає на діяльність) до управління університетом. На думку Шкарлета, це потрібно задля посилення практичної і бізнесової складової.

Поза тим, Шкарлет заявляв, що Україна не відмовиться від безкоштовної вищої освіти на певних спеціальностях. Пояснив, що це стимулює галузі, які відчувають кадровий голод.

«Можливо, туди (на певні галузі навчання) ніхто не піде. На сьогодні важко вчитися на вчителя фізики, наприклад. Але вони нам потрібні, їх треба вчити. Тобто ми розцінюємо держзамовлення як елемент стимулювання дефіцитної галузі», – додав Шкарлет.

Водночас, керівник МОН додав, що Україна скорочує державне замовлення для навчання на юристів, економістів і фахівців в публічному управлінні. У той же час нарощується державне замовлення в інших сферах –IT, нано- та біотехнологіях.

За матеріалами «Освіта24»

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Здобувачі УГСП розпочали навчання в межах проєкту BRDGES Academy «Українські дипломати» | Started training within the framework of the BRDGES Academy project «Ukrainian Ambassador Program» for HSUP students
23.04.2024
Ректор УГСП Віталій Коцур та керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич долучились до профорієнтаційного заходу «Місячник професійної орієнтації»: про що говорили
23.04.2024
Керівниця навчально-наукового центру Сковородинознавства УГСП Наталія Юхименко провела гостьову лекцію для студентів Ужгородського національного університету: розповідала про особистісне становлення, дух незламності і свободи Савича
23.04.2024
Перейти до вмісту