Стало відомо про вартість надання освітніх послуг та проживання в гуртожитках університету у 2021-2022 навчальному році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Стало відомо про вартість надання освітніх послуг та проживання в гуртожитках університету у 2021-2022 навчальному році

Обираючи навчання в нашому університеті наші вступники не в останню чергу цікавляться, якою вартість навчання та проживання в гуртожитках  у прийдешньому навчальному році. Не в меншій мірі цікавить ця інформація і нинішніх здобувачів та жителів студентських гуртожитків, і ми вже готові вичерпати вашу цікавість, апелюючи до мови нормативних документів.

Керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 р. №191 «Порядок формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості», Постановою Кабінету Міністрів України 07.11.2012 р. №1056, яка вносить зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 року №796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами», Постановою Кабінету Міністрів №939 від 12.10.2010 р. «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. №796 та Наказом Міністерства освіти і науки України №1223 від 23.09.2019 р., було підготовлено наказ по університету №108 від 17.05.2021 р. «Про надання платних послуг у сфері освітньої діяльності», яким затверджено тарифи на платні послуги у сфері освітньої діяльності на 2021/2022 навчальний рік згідно розрахованих калькуляцій; розмір плати за здобуття ступенів вищої освіти бакалавр та магістр денної і заочної форм навчання; розмір плати за підготовку здобувачів вищої освіти ступенів доктора філософії та доктора наук, а також вартість  проживання в гуртожитку одного студента з 01.09.2021 року по 30.06.2022 року.

«Ми провели ряд консультацій бухгалтерської служби, планово-фінансового відділу, навчальної частини та проректорів університету стосовно формування ціни. До уваги при розгляді, перш за все, бралася розраховані калькуляції та розрахункова величина індикативної собівартості, яка була спрямована на виконання «Порядку формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №191 від 3 березня 2020 року. Відповідно до цього Порядку, було розраховано величину індикативної собівартості, відштовхуючись від якої, було визначено вартість навчання для переліку спеціальностей, для яких встановлюються граничні (мінімальні) ціни на платні послуги для підготовки фахівців за рівнями освіти. Усі оновлені ціни на 2021.2021 н.р. відображено у відповідному наказі. Також до уваги бралися ціни попереднього року, розмір середньої заробітної плати у регіоні, аналізувалися ціни інших регіональних та столичних закладів вищої освіти. У середньому, на денній формі навчання ціна зросла приблизно на 20%, а на заочній формі близько 15% від рівня попереднього року» – коментує нововведення кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник.

Із відповідним наказом №108 від 17.05.2021 р. «Про надання платних послуг у сфері освітньої діяльності» Ви вже можете ознайомитися тут.

Завдяки проведеним заходам з оптимізації витрат, Університету Григорія Сковороди в Переяславі вдалося сформувати конкурентоспроможні цінові пропозиції на вартість освітніх послуг. Тож майбутні абітурієнти та нинішні здобувачі матимуть можливість отримувати якісну та доступну освіту, що в повній мірі відповідає Концепції розвитку, місії та візії університету – «Інноваційна, якісна та доступна освіта, яка забезпечує успішну реалізацію потенціалу особистості».

Перейти до вмісту