Всесвітній день вишиванки вже завтра – долучайся до його відзначення в Університеті!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Всесвітній день вишиванки вже завтра – долучайся до його відзначення в Університеті!

Є в життєплині нашого Університету Григорія Сковороди в Переяславі особливий день, протягом якого у стінах нашого закладу подвоєно панує піднесений патріотичний настрій, а вся увага присвячена найголовнішому його символу – вишиванці!

Мова йде про Всесвітній день вишиванки – відносно молоде, проте дуже улюблене народне свято. Відзначати його почали у 2006 році, а ініціатором появи стала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк, яка запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Того року цю ініціативу підтримали декілька студентів та викладачів, одягнувшись відповідно. Нині ж це свято набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одягають усе більше людей не лише в нашій країні, а й по всьому світу. У цьому році ми маємо привід для особливої втіхи, адже Всесвітньому дню вишиванки, як формату, виповнюється 15 років.

Наш заклад так само віддавна не стоїть осторонь відзначення цієї дати – не стане виключенням і ювілейна дата його загальноукраїнського та світового поступу. Оскільки свято українського вишиття, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння нашого етнічного одягу припадає на 20 травня, тож завтра ми закликаємо усю сковородинівську родину одягнути на роботу чи навчання свої вишиванки та пильнувати за сторіз сторінок нашого університету в соціальних мережахтам буде повідомлено про конкретний час, на який команда соціального-гуманітарного відділу та відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю чекатиме усіх охочих на подвір’ї альма-матер, біля погруддя Григорія Савича Сковорода, де на вас очікуватиме безліч цікавих святкових атракцій та сюрпризів. Сподіватимемося, що різнобарв’я та стилі орнаментів на вишиванках, у які ви будете одягнені, як і завше, вражатимуть. Не прогавте!

Вишиванка – це генетичний код нашої нації, символ України, її душа та серце, яке об’єднує українців у всьому світі. Тож давайте єднатися та гідно відзначимо цей день в нашому університеті!

 

Перейти до вмісту