Університет Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає Вас зі святом Христового Воскресіння!

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Університет Григорія Сковороди в Переяславі сердечно вітає Вас зі святом Христового Воскресіння!

Сьогодні звідусіль лунають красиві слова та голосний дзвін, а за святковими столами збирається чи не кожна українська родина, аби у дусі  споконвічних традицій відзначити світле свято Христового Воскресіння.

«Христос воскрес!» понад 2000 років цими словами християни вітають один одного, сповіщаючи про найвеличнішу подію у світі – воскресіння Христове. І хоч його суть для багатьох і досі залишається незбагненною, і подекуди зводиться до примітивного розговіння після тривалого посту й банального освячення великодніх страв, насправді воскресіння Христове дало людям свободу, вказавши шлях до спасіння. Переможено зло. Людство отримало вічний захист від нього великою ціною – смертю Спасителя на хресті.

Сталося небачене диво. Коли Марія Магдалина, Петро й Іван прийшли до гробу Господнього, там нікого не було. Лише двоє ангелів запитали: «Чого шукаєте живого серед мертвих? Немає Його тут, бо воскрес». Своїм воскресінням Христос переміг смерть, яка досі була платою за гріхи. А подолавши смерть, тим самим очистив людей від гріха. Саме тому в пасхальному тропарі співаємо: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах, життя дарував».

Брати і сестри у Христі – сковородинівці та люди світу!

Святий Великдень несе довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, приносить спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. Тож нехай Божа милість та благословення оросять Ваше життя, а мир, любов та злагода запанують у нашій країні.

Нехай у цей благословенний час у Ваших серцях оселяться радість і душевний спокій, а до Ваших осель завітає здоров’я, любов, щастя, добробут. Хай наповнюються світлом ваші душі, серця пламеніють любов’ю, а помисли будуть щирими та добрими.

Зичимо, аби радісні великодні дні поклали благодатні початки нових перемог і звершень на Вашому життєвому шляху. Усіх Вам земних благ та рясних Божих благословінь!

Христос Воскрес!

Перейти до вмісту