Ми пам’ятаємо: у понеділок університет дистанційно проведе Всеукраїнський круглий стіл «35-ті роковини Чорнобильської катастрофи»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Ми пам’ятаємо: у понеділок університет дистанційно проведе Всеукраїнський круглий стіл «35-ті роковини Чорнобильської катастрофи»

Сплинуло тридцять п’ять років відтоді, як вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України та ввійшов в історію як нове безпрецедентне глобальне явище та найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. З року в рік пам’яттю і серцем ми повертаємося до тих незабутніх трагічних подій, аби ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою та можливістю жити і продовжувати себе у вихованні власних дітей та онуків. 26 квітня ми віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим й пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

Відтак у прийдешній понеділок, 26 квітня 2021 року, з 10:00 у онлайн форматі, на платформі Zoom, відбудеться Всеукраїнський круглий стіл «35-ті роковини Чорнобильської катастрофи», а у рамках віртуальної виставки «Чорнобиль без права на забуття» буде презентовано відеоінтерв’ю з істориком-етнографом Людмилою Набок на тему «Стан пам’яток матеріальної культури в Чорнобильській зоні відчуження».

Прослухати виступи науковців нашого університету (їх заплановано заслухати після 12:00 – прим.авт.) та долучитися до зібрання можна буде у дистанційному форматі на платформі Zoom за покликанням. Ідентифікатор конференції: 745 678 6448, а пароль: 2021

Принагідно, ознайомитися із програмою круглого столу Ви зможете тут.

Відлуння Чорнобильської трагедії відчувається і зараз, а отже ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу.

Перейти до вмісту