Американська Рада з міжнародної освіти підготувала ряд заходів у межах впровадження проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»: дати, програми та реєстрація

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Американська Рада з міжнародної освіти підготувала ряд заходів у межах впровадження проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»: дати, програми та реєстрація

Американська Рада з міжнародної освіти у межах упровадження проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» запрошує долучитися до низки запланованих заходів: конференції «Форум вищої освіти», яка буде проходити вже цієї суботи, 24 квітня 2021 року у проміжку 11:00-16:00 у онлайн-форматі, вебінару «Як створити центр забезпечення якості освіти – досвід Університету Ватерлоо», який відбудеться у вівторок, 27 квітня 2021 року, о 16:00 на платформі Zoom та роботи круглого столу «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики», що відбудеться у четвер, 29 квітня 2021 року, на платформі YouTube у проміжку 10:00-13:00.

«Форум вищої освіти» – конференція лідерів змін для обміну досвідом і кращими практиками із розвитку українських університетів. Його проведення передбачає мету формування спільноти потужних лідерів змін вищої освіти і підвищення довіри до системи вищої освіти України шляхом демонстрації успішних кейсів.

Серед мотивації до участі можна відмітити, що учасники Форуму, проєкти, кейси, організації й університети, які їх представляють, мають бездоганну репутацію, наслідують та проактивно підтримують принципи академічної доброчесності, мають авторитет та послуговуються повагою. На Форумі поширюються справжні кейси та проєкти – лише чесні та реальні практики, підтверджені результатами. Водночас, учасники Форуму презентують проєкти, які реально відтворити та масштабувати у іншому закладі, пояснюють, як створити для цього умови.

У 2021 році Форум вищої освіти відбудеться 24 квітня в онлайн-форматі. Участь у ньому є безкоштовною. Після реєстрації, ви неодмінно отримаєте нагадування і матеріали Форуму. Про деталі участі у Форумі вищої освіти організатори повідомлять зареєстрованих учасників так само додатково.

Більше деталей, реєстрація та програма Форуму тут: https://www.forumvo.org/.

У свою чергу, вебінар «Як створити центр забезпечення якості освіти – досвід Університету Ватерлоо» відбудеться у вівторок, 27 квітня 2021 року, о 16:00. Він проходитиме у онлайн-форматі на платформі Zoom. На вебінарі буде детально розглянуто досвід Університету Ватерлоо (Онтаріо, Канада) щодо створення Центру забезпечення якості освіти. Зокрема, спікерка розповість про процес забезпечення якості освіти та освітні стандарти в Онтаріо, а також їхній вплив на функціонування Центру забезпечення якості. Говоритимуть про обов’язки та діяльність Центру, а також про переваги існування такого Центру та його значення для університету.

Спікеркою заходу виступить Аманда Маккензі, M.A. – директорка із забезпечення якості освіти (освітніх програм) в Університеті Ватерлоо, Онтаріо, Канада. Крім того, саме вона керує процесом забезпечення якості та академічної доброчесності в університеті, очолює Раду академічної доброчесності Онтаріо (AICO) у 2014-2017 рр., є співзасновницею та фасилітаторкою Канадського консорціуму Міжнародного центру академічної доброчесності (ICAI) й членкинею Перехідного комітету Міжнародного центру академічної доброчесності (ICAI), 2016-2018 рр. З 2014 року Аманда регулярно проводила День канадського консорціуму ICAI, регулярно виступала на щорічних конференціях Міжнародного центру академічної доброчесності (ICAI), а також проводила презентації на Першій середземноморській конференції ICAI в Афінах (Греція) та на Міжнародній конференції проти плагіату у Європі та за її межами (Чехія). У 2016 році Аманда відвідала Індію для вивчення академічної доброчесності в ряді університетів по всій країні.

Наразі Аманда є членкинею Ради директорів ICAI. Зараз у фокусі її роботи академічне шахрайство, підходи викладачів щодо академічної доброчесності та перетин забезпечення якості освіти та академічної доброчесності.

Зареєструватися до участі можна тут.

Більше деталей про захід.

Поза безпосередньою участю на платформі Zoom за вебінаром можна буде слідкувати у трансляції на YouTube.

Врешті, круглий стіл «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики», який у четвер, 29 квітня 2021 року, за ініціативи Американських Рад з міжнародної освіти та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»,  триватиме у проміжку 10:00-13:00 на Youtube проводитиметься з метою обговорення управлінських практик академічної доброчесності та забезпечення якості освіти, спільного пошуку шляхів подолання викликів закладів вищої освіти щодо формування та дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі.

Учасники обговорюватимуть розроблення та впровадження університетських політик академічної доброчесності: виклики та можливості; процес комунікації політик зі студентами та викладачами; необхідні ресурси для забезпечення академічної доброчесності; особливості освітнього процесу і академічну доброчесність; моніторинг за дотриманням академічної доброчесності та академічну доброчесність як іміджеве питання для університету.

Програму заходу знайдете тут, а реєстрація учасників є неодмінною і відбувається тут.

Сподіваємося, з-поміж науково-педагогічних працівників та співробітників структурних підрозділів університету неодмінно знайдуться охочі відвідати перелічені заходи – давай покращувати свою кваліфікацію та робити наш Університет ще кращим, впроваджуючи в ньому європейські цінності освіти.

Перейти до вмісту