Інтеграція зусиль факультетів-партнерів ‒ шлях до збагачення їх освітніх програм: зустріч з майстром спорту та чемпіоном України з туризму Сергієм Гордієнком

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Інтеграція зусиль факультетів-партнерів ‒ шлях до збагачення їх освітніх програм: зустріч з майстром спорту та чемпіоном України з туризму Сергієм Гордієнком

Вагомі цілі та спільне бачення реалізації освітнього процесу об’єднали зусилля факультету фізичної культури, спорту і здоров’я та факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій. Проблеми туризму, географічно-біологічних, соціальних та психологічних аспектів виживання об’єднали майбутніх учителів фізичної культури, географії, біології та здоров’я людини. Здобувачі вищої освіти долучилися до глибшого пізнання умов життя та виживання на Північному полюсі, Антарктиді, Сахарі, Південній Америці в піших переходах до Владивостоку.

Відтак, у п’ятницю, 26 березня 2021 року відбулася зустріч з майстром спорту та чемпіоном України з туризму, професійним мандрівником, фахівцем з екстремального одиночного виживання, істориком-дослідником, дійсним членом ЮНЕСКО і ООН, академіком міжнародної Академії сталого розвитку суспільства і особистості, дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, академіком Міжнародної Академії дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, доцентом Київського університету туризму, економіки і права Сергієм Гордієнком.

Навесні 1995 року він здійснив лижний перехід до Північного полюса і першим встановив там прапор України, а вдруге зробив це через три роки в 1998 році. У 1996 році став учасником першої української експедиції і близько року пробув в Антарктиді на станції «Академік Вернадський», як фахівець з метеорології та техніки виживання. Подорож по Південній і Центральній Америці відбулася в 1999 році, а одиночний транс-перехід від Північного Льодовитого океану до Чорного моря довжиною в 6000 кілометрів – у 2002 році.

Студенти спілкувалися із Сергієм Івановичем в режимі онлайн, а викладачі кафедри спортивних дисциплін і туризму та кафедри географії, екології і методики навчання ‒ безпосередньо в аудиторії, із дотриманням вимог карантину.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам зустрічі – декану факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидату біологічних наук, доктору історичних наук, професору Віктору Куйбіді; декану факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктору історичних наук, кандидату політичних наук, доценту, професору Віталію Коцуру та завідувачці кафедрою географії, екології і методики навчання, кандидату географічних наук, доценту Людмилі Воловик.

Перейти до вмісту