Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > Процес захисту дисертацій розблокований – заява МОН

Учора, 30 березня 2021 року, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких Законів України щодо присудження наукових ступенів» (реєстраційний №4667-1). За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, зазначені зміни до законодавства покликані розблокувати процес захисту дисертацій на здобуття ступенів кандидата та доктора наук – йдеться на сайті МОН.

«Здобувачі зможуть захищатися в постійно діючих докторських спеціалізованих вчених радах без встановлення обмежувальних термінів», – коментує Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

У МОН зазначають, що закон комплексно вирішує питання присудження наукових ступенів шляхом внесення змін до Законів України «Про вищу освіту», «Про освіту», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про фахову передвищу освіту».

Раніше ж у МОН повідомляли про те, Україна приєдналася до Боннської заяви щодо свободи наукових досліджень, що є важливим інструментом поглиблення співпраці з науковою спільнотою ЄС та адаптації стандартів і норм Європейського Союзу у сфері науки та інновацій.

Поза тим, вдосконалюватиметься й процес атестації кадрів на здобуття ступеня доктора філософії.

Нагадаємо, що перший в історії Університету Григорія Сковороди в Переяславі захист на здобуття освітнього рівня доктора філософії (PhD) відбувся в нашому університеті влітку минулого року, а до нинішнього дня в університеті відбувалося ще три такі захисти.

За матеріалами сайту МОН України

Перейти до вмісту