Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет продовжує розвивати співпрацю зі Стамбульським фондом науки та культури

Уже не перший рік студенти нашого університету мають можливість долучитися до реалізації Україно-Турецьких міжнародних проектів за програмою Erasmus+ і ближче ознайомитись із культурою та звичаями турецького народу.

Постать вчителя займає важливе місце в серці кожної людини. Саме він має направити розумовий розвиток людини, наставити її на шлях пізнання навколишнього світу і самої себе – аби дійти до істини. Спираючись на народне розуміння праці, він обстоював необхідність підготовки дітей до «спорідненої» трудової діяльності. Про це говорив Григорій Сковорода, і завдяки своїм людиноцентричним педагогічним ідеям, наполегливій праці та філософським поглядам посів місце Українського «Сократа» та народного вчителя.

У Туреччині таке ж почесне місце займає Саїд Нурсі. Багато можна сказати про культурну різницю між нашими країнами, про різні часові рамки, релігійні відмінності і т.д., проте фактом є те, що ідеї та погляди обидвох мислителів багато в чому споріднені. Саме це послугувало твердим підґрунтям для початку плідної співпраці між нашим університетом та Стамбульським фондом науки та культури, що дало можливість студентам нашого університету брати участь у багатьох програмах з академічної мобільності, відвідувати Туреччину та пізнавати світ та самих себе. Одним з результатів співпраці було й заснування аудиторії імені Саїда Нурсі (№ 218), де усі охочі мають змогу ознайомитись з працями відомого турецького філософа.

Координацією та реалізацією міжнародної діяльності від нашого університету займаються  кандидат педагогічних наук, доцент, проректорка з міжнародних зв’язків та проектної діяльності університету Оксана Ковтун та відділ міжнародних зв’язків університету у особі своєї керівниці Валентини Крикун. Натомість на факультеті гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій науковий супровід проєкту втілюють доктор історичних наук, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Віталій Коцур та викладач кафедри публічного управління та адміністрування Богдана Яценка. Побажаймо їм успіху у цій почесній та відповідальній справі!

Прес-служба факультету

Перейти до вмісту