Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > У НАН заявили про реформу та залучення молоді

Національна академія наук України розпочала роботу з реорганізації інститутів і вже суттєво розширила мережу молодіжних дослідницьких лабораторій і груп повідомляє «Освіта.ua».

Про це під час зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем повідомив президент НАН України Анатолій Загородній. За його словами, Національна академія науки вперше в Україні започаткувала програму «постдоків» з метою залучення талановитої молоді в академію.

Своєю чергою прем’єр-міністр наголосив, що Національна академія наук має стати потужним центром для реалізації потенціалу молодих і талановитих українських науковців, які формуватимуть майбутнє нашої країни.

Як відзначив Денис Шмигаль, результатом реформування НАН має стати її перетворення на провідний науковий центр, що дасть можливість розвиватися молодим науковцям.

«Україна має потужний науковий потенціал, який насамперед формує наша молодь. Ми неодноразово ставали свідками всесвітньовідомих інноваційних стартапів від юних українців, і наше завданнядати їм майданчик для реалізації своїх проектів та розвитку тут, в Україні», – підкреслив прем’єр-міністр.

За матеріалами «Osvita.ua»

Перейти до вмісту