Віднині університет має «ВірТеку» – її ініційовано на базі Центру інноваційного навчання та трансферу технологій

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Віднині університет має «ВірТеку» – її ініційовано на базі Центру інноваційного навчання та трансферу технологій

Зима дарує нам гарні новини, адже на базі Центру інноваційного навчання та трансферу технологій ініційовано проєкт «ВірТека» (віртуальна бібліотека). Проєкт створено за ініціативи студентства, які зацікавлені у формуванні навичок роботи з електронними джерелами, наукометричними базами даних, критичного мислення тощо.

«ВірТека» – це платформа для накопичення е-бібліотеки наукової літератури та, водночас, методика формування ІКТ навичок та наукового, критичного мислення. Вона представлена у вигляді QR-кодів, які шляхом посилання ведуть Вас до Google-диску Центру, куди викладачі, здобувачі вищої освіти завантажують актуальну навчальну, методичну, науково-публіцистичну інформацію, монографічні дослідження, електронні статті, нормативно-правові документи тощо.

Ініціатори зазначають, що «ВірТека» – це не тільки платформа для агрегації навчальної та наукової інформації, а можливість зробити науковий пошук відповідальним, аргументованим та практично значущим. Коли Ви завантажуєте інформацію, здійсніть її критичну оцінку (наявність дати публікації та автора, посилань релевантність джерела). Важливо ознайомитися з повним текстом інформації та визначити актуальність для конкретної навчальної дисципліни.

Віртуальна бібліотека (ВірТека) ініційована студентством, підтримана викладачами, визнана результатами – користуйтесь!

Прес-центр Центру інноваційного навчання та трансферу технологій

Перейти до вмісту