Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > 25 вересня на Всеукраїнському ECOFORUM -2020 в Переяславі обговорять виклики для України та кругову економіку – реєстрація тут

Екофорум-2020 ПереяславУ зв’язку з тим, що циркулярна (кругова) економіка як  підхід, що заснований на вторинній переробці практично будь-якого товару набуває все більшої впізнаваності, а кругова економіка стає все більш популярною в Європі Професійна асоціація екологів України спільно з Національним центром сталого розвитку запрошують стати учасником та партнером ECOFORUM-2020 «THE EUROPEAN GREEN DEAL: ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ. КРУГОВА ЕКОНОМІКА», який відбудеться вже 25 вересня в місті Переяславі за сприяння міської ради та міського голови Переяслава. Місце проведення – ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», вулиця Сухомлинського, 30.

 Серед завдань форуму: обговорення важливості та механізмів реалізації Нової зеленої угоди ЄС та її значення для України, задання орієнтирів вдосконалення державної політики у сфері поводження з охороною атмосферного повітря, водних ресурсів, промисловими відходами, демонстрування можливостей для ОТГ у сфері покращення якості довкілля, окреслення рішення для основних екологічних проблем України у 2020 році та формування умов для відкритого діалогу між владою, суспільством і бізнесом.

Зазначимо, що дорожня карта передбачає цілий комплекс заходів щодо підвищення ефективного використання енергоресурсів, переходу до «чистої» циркулярної економіки, зменшення забруднення та запобігання змінам клімату. Усе це сприятиме покращенню якості життя людей та стану довкілля. Плануються досить жорсткі екологічні вимоги до продукції, яка ввозитиметься до країн ЄС. Йдеться про так званий «Carbon Border Tax». Це означає, що «брудну», карбоноємну продукцію можуть не допустити на ринки ЄС. Тож Україні вже зараз варто брати до уваги нову стратегію ЄС та прискорюватися у питанні підвищення енергоефективності та циркулярності економіки.

Відтак, до участі запрошуються представники комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, голови об’єднаних територіальних громад та  голови природоохоронних департаментів ОДА, а також голови галузевих Асоціацій, представники міжнародних структур та фондів й керівники підприємств, природоохоронних та інженерних служб.

Значно більше інформації про форум можна дізнатися тут: https://cutt.ly/wfe6aK1

Зареєструватися та зголоситися до участі можна за цим посиланням: https://cutt.ly/TfdolDO

Крім того, учасники форуму матимуть нагоду долучитися до челенджу «Позбався зайвого!», який відбудеться в Переяславі 26 вересня охочі матимуть можливість зустріти схід сонця на повітряних кулях!*

Контактна особа для довідкової інформації: Інна Сінєнко (тел. + 38 (073) 305-80-16, event@ecolog-ua.com)

*Вартість польоту на кулях узгоджується із підрядником. Організатор не компенсує витрати на політ.

Інформацію розміщено на правах партнерства

Перейти до вмісту