«Карантинні обмеження не зіпсували атмосфери свята»: яким видався День знань в університеті

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Карантинні обмеження не зіпсували атмосфери свята»: яким видався День знань в університеті

Навіть в умовах пандемії Університет Григорія Сковороди в Переяславі не зраджує своїм традиціям, а відтак святковий день 1 вересня 2020 року у стінах сковородинівської альма-матер просто не міг не означитися низкою подій, які зробили цей день справді особливим. Урочистості в прямому ефірі, святкові розмови та відеовітання, довгоочікувана та тепла радість зустрічі студентства та викладацького складу в аудиторіях – це далеко не все чим відзначився цей день. Видається, карантинні обмеження таки не зіпсували атмосфери свята.

Ранок розпочався з урочистої лінійки, яка, зважаючи на реалії сьогодення, відбувалася у форматі онлайн-трансляції на офіційних сторінках університету, його структурних підрозділів та міста в мережах Instagram та Facebook. Згодом її було розміщено на офіційному youtube-каналі університету для перегляду всіма охочими у запису.

Відкрив онлайн-зібрання його ведучий, керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко і після коротенького вступного слова передав вітальну естафету господарю території успіху – доктору історичних наук, професору, ректору університету Віктору Коцуру.

Принагідно кажучи, саме очолюваний Андрієм Володимировичем соціально-гуманітарний відділ зміг надати можливість сковородинівцям усіх поколінь через екрани своїх гаджетів завітати на славетне подвір’я університету та сповна насолодитися дійством, відчути магічну атмосферу свята знань та причетності до нього – від усієї глядацької аудиторії висловлюємо їм вдячність.

На початку свята ведучий нагадав про те, що університет отримав не лише нову назву, а й низку оновлених структурних підрозділів. Відтак, естафету привітань прийняли декани новостворених, об’єднаних та ребрендованих віднині факультетів: декан Факультету технологічної і математичної освіти, доктор історичних наук, професор Олексій Гончаренко; декан Факультету історичної і соціально-психологічної освіти, доктор політичних наук, професор Борис Дем’яненко; декан Факультету фінансово-економічної і професійної освіти, кандидат економічних наук, доцент Світлана Кучеренко та декан Факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат біологічних наук, доктор історичних наук, професор Віктор Куйбіда.

На велику прикрість, декан Факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва, кандидат педагогічних наук, професор Наталія Ігнатенко та декан Факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Віталій Коцур не змогли бути присутніми на заході, проте делегували від свого імені привітати всіх зі святом своїх заступників: кандидата історичних наук, викладачку Юлію Бардашевську та кандидата історичних наук, доцента кафедри географії, екології та методики навчання Катерину Ковальську. У зв’язку з географічною віддаленістю свого структурного підрозділу не змогла долучитися до святкового зібрання особисто і декан Факультету української та іноземної філології, доктор філологічних наук, доцент Оксана Свириденко.

Урочистості тривали далі, і від імені усіх сковородинівців до братської могили загиблих у Другій світовій війні та погруддя героям, які загинули під час Операції Об’єднаних Сил від імені університетської спільноти було покладено квіти у знак пам’яті про них. Колектив нашого закладу вищої освіти засвідчив, що пам’ятає про всіх тих, хто зробив свій внесок у розбудову незалежної України та вшанував їх хвилиною мовчання.

Не могли не завітати на урочистості з теплими словами вітань сковородинівцям й новообрані проректори університету: проректор з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник; проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар та проректорка з міжнародних зв’язків та проектної діяльності, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Ковтун. Вітання пролунали й від очільниці студентського самоврядування університету Вікторії Власюк.

Уже наприкінці, під час виконання неймовірно талановитим університетським дуетом Ганни Ляч та Анастасії Петрової Державного Гімну України, заступник голови Студентської ради університету Вадим Домарецький та представник колективу університету Іван Рябчук підняли Державний прапор України у знак щирої надії на світле та мирне майбутнє нашої Батьківщини – навчальний рік в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі офіційно розпочався!

У продовження святкового дня, доктор історичних наук, професор, ректор університету Віктор Коцур сердечно привітав усіх сковородинівців із Днем знань у спеціальному відеозверненні, оприлюдненому на сторінках університету у мережі. «Ми закликаємо до настирливої праці, повсякденного активного навчання для того, щоб забезпечити успішну реалізацію індивідуальної і колективної траєкторії навчального процесу» – зазначив очільник університету.

На цьому онлайн-марафон святкових активностей в університеті не завершився – опівдні у прямому ефірі офіційних сторінок університету в соцмережах новообраний проректор університету з навчально-методичної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник розповів сковородинівцям про те, яким буде новий навчальний рік в умовах пандемії. Протягом розмови Вячеслав Володимирович залюбки відповідав на усі запитання, які студенти ставили йому в коментарях до ефіру: найбільше сковородинівців цікавило те, як відбуватиметься навчання в цей період, чи відбудеться перехід на дистанційну форму навчання, який графік матимуть заочники, яка доля практик, тощо.

Ідея проведення такої розмови в прямому ефірі належить Відділу освітнього менеджменту та профорієнтаційної діяльності університету. Там зазначають, що формат проведення сподобався як гостю так і аудиторії, а відтак, трішки попрацювавши над технічними моментами, незабаром його буде втілено на постійній основі.

Переконані, у цей святковий день кожного з вас переповнювала атмосфера радості та натхнення на нові звершення, а тому вам точно буде що згадати про цей особливий і досить нетиповий День знань навіть через багато років.

Сердечно вітаємо всіх студентів, викладачів та працівників університету з Днем знань. Нехай новий 2020-2021 навчальний рік принесе багато цікавих зустрічей, відкриттів та перемог на благо Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Міцного вам здоров’я, щастя, любові, оптимізму, молодечого запалу та нових професійних звершень!

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Аліна Нестерук” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”16163″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”АВТОР” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту