Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Літня школа «Як міста (не) пам’ятають» оголошує набір учасниць

З радістю повідомляємо, що ГО «Центр «Мнемоніка» оголошує набір учасниць літньої школи «Як міста (не) пам’ятають». Прийом заявок завершиться 15 липня 2020 року о 23:00.

Заповнити заявку на участь у літній школі можна за посиланням.

Школа проходитиме 3-7 серпня 2020 року у м. Рівне (дати проведення літньої школи та її формат можуть змінюватися залежно від епідеміологічної ситуації в Україні та пов’язаних із цим карантинних заходів).

Для участі в школі конкурсною комісією буде відібрано 20 учасниць із різних регіонів України. Про результати відбору Вас буде проінформовано до 25 липня 2020 року. Організаторки відшкодовують вартість проїзду (автобусом та потягом, не дорожче купейного вагону), забезпечують проживання і харчування учасниць у час проведення літньої школи, безкоштовно надають навчально-методичні матеріали.

Участь у літній школі можуть брати: студентки університетів, аспірантки, молоді вчені (до 35 років), вчительки історії та інших соціально-гуманітарних дисциплін, працівниці музеїв та архівів, представниці ЗМІ, органів влади та громадських об’єднань.

Лекції та тренінги будуть присвячені такій тематиці:

1) Символічні простори міст і політика пам’яті: теоретичні основи аналізу.

2) Традиційні та постмодерні форми меморіалізації.

3) Проблема (не)присутності інших / соціальних меншин у символічних просторах міст України.

4) Вшанування пам’яті жертв геноцидів і меморіальні простори міст: український та європейський досвід.

5) «Прочитання» місць пам’яті (ландшафтів пам’яті).

6) Символічний простір міста в літературно-міфологічному, театральному та кіно-мистецькому вимірах.

7) Проблема збереження історико-культурної спадщини міст.

8) Публічна історія і музейна справа в Україні та країнах ЄС.

9) Комераціоналізація минулого у розважальних закладах міст.

У рамках літньої школи заплановані екскурсії об’єктами історико-культурної спадщини, музейними установами та меморіальними комплексами.

Для проведення лекційних занять та семінарів-тренінгів будуть запрошені українські експертки у сфері меморіальних студій та публічної історії.

Мова літньої школи – українська.

Освітній курс відбувається у межах проекту «Спільна пам’ять» за підтримки RosaLuxemburgStiftung в Україні з коштів Міністерства закордонних справ ФРН.

Контактні особи:

Петро Долганов: тел. + 38 (097) 481 36 81; e-mail: petro.dolhanov@gmail.com

Наталія Івчик: e-mail: phd.ivchyk@gmail.com

Максим Гон: тел. + 38 (098) 270 28 63; e-mail – gon.maksym@gmail.com

[mpc_quote preset=”mpc_preset_24″ layout=”style_2″ background_color=”#ffffff” author_font_preset=”mpc_preset_38″ author_font_color=”#003366″ author_font_size=”20″ author_font_transform=”none” author_font_align=”left” author=”Прес-служба університету” quote_font_preset=”mpc_preset_1″ quote_font_color=”#888888″ quote_font_size=”16″ quote_font_line_height=”1.2″ quote_font_align=”left” icon_type=”image” icon_image_size=”150×150″ icon_image=”15372″ icon_border_css=”border-radius:75px;” icon_padding_divider=”true” icon_padding_css=”padding-left:15px;” padding_divider=”true” padding_css=”padding-top:40px;padding-right:40px;padding-bottom:40px;padding-left:0px;” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_8″ mpc_ribbon__style=”corner” mpc_ribbon__alignment=”top-right” mpc_ribbon__corners_color=”#353535″ mpc_ribbon__font_color=”#ffffff” mpc_ribbon__font_size=”16″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.7″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”ОПУБЛІКОВАНО” mpc_ribbon__background_color=”#003366″]

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

[/mpc_quote]

Перейти до вмісту