Міжнародний проєкт VideoWiki презентований від Центру інноваційного навчання та трансферу технологій зайняв ІІ місце у категорії «Університетські виклики»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Міжнародний проєкт VideoWiki презентований від Центру інноваційного навчання та трансферу технологій зайняв ІІ місце у категорії «Університетські виклики»

Європейська комісія #EUvsVirus Hackathon визначила 117 з 2150 рішень для підтримки європейського та глобального виходу із кризи Covid-19. І ми одні із них! Міжнародний проєкт VideoWiki презентований від Центру інноваційного навчання та трансферу технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі став фіналістом та зайняв ІІ місце у категорії «Університетські виклики».

24-26 квітня 220 року Європейська комісія на чолі з Європейською радою з питань інновацій та у тісній співпраці з країнами-членами ЄС влаштувала загальноєвропейський хакатон для зв’язку громадянського суспільства, інноваторів, партнерів та інвесторів по всій Європі з метою розвитку інноваційних рішення для вирішення проблем, пов’язаних із пандемією https://www.euvsvirus.org/.

Участь взяли понад 20 900 людей з різних країн ЄС та за її межами, з 2150 рішень, поданих у сферах охорони здоров’я та життя (898), безперервності бізнесу (381), віддаленої роботи та освіти (270), соціальної та політичної згуртованості (452), цифрових фінансів (75) та інші виклики (83).

Рішення було обрано журі та зважено відповідно до потенціалу впливу (40%), технічної складності та новизни (20%), завершення зразків (20%) та ефективності бізнес-плану (20%).

Комісар ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель сказала: «Хакатон #EUvsVirus зібрав людей зі ​​141 країн ЄС та світу, які об’єднались у своєму бажанні запропонувати свій талант та ідеї, щоб допомогти знайти рішення для коронавірусної кризи. Це стало лише початком. За підтримки Європейської ради з питань інновацій та всіх партнерів, які беруть участь у Хакатоні, я з нетерпінням чекаю перетворення цих фантастичних ідей у ​​реальність для покращення життя на планеті».

На базі Центру інноваційного навчання та трансферу технологій на чолі з Іриною Іванівною Доброскок ще з вересня 2018 року велися науково-практичні розробки, пов’язані з використанням елементів гейміфікації в освітньому просторі, діджіталізації освітнього середовища. Презентований міжнародний проект «VideoWiki» (детальна інформація за посиланнями: https://devpost.com/software/ed4you; https://covid-eic.easme-web.eu/solution/videowiki/about) став фіналістом та зайняв ІІ місце у категорії «Університетські виклики». Це почесна відзнака Европейської Комісії є світовим визнанням інноваційності, сучасності, практичної важливості проведеної роботи. Ми ніколи не залишаємося осторонь світових проблем та працюємо на благо майбутніх поколінь.

Наталія Ржевська

Перейти до вмісту